Zaregistrován
10. 6. 2006
Braňo, zastavím sa u teba a niečo si nafotím... )
Zaregistrován
23. 10. 2006
napsal/a:
Prostý ľud na tom s gramotnosťou určite nebol lepšie, takže to bolo asi jedno, hlavne že tam boli nejaké písmenká
Prostý ľud bol určite biedne na tom, bez povolenia zemepána žiadna škola,ani nedelná.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Kua, to jakože si mi medzi riadkami chcel naznačiť, že neviem fotiť?! 👿 😁
Alešu, neni problém. Ale akurát mám niečo rozjednané, takže o 1-2 týždne tých koruniek a značiek bude dúfam na fotenie viac 😉 Dám ti vedieť alebo sa pre zmenu môžem zastaviť ja...
Zaregistrován
10. 6. 2006
sigur napsal/a:
Kua, to jakože si mi medzi riadkami chcel naznačiť, že neviem fotiť?! 👿 😁
Alešu, neni problém. Ale akurát mám niečo rozjednané, takže o 1-2 týždne tých koruniek a značiek bude dúfam na fotenie viac 😉 Dám ti vedieť alebo sa pre zmenu môžem zastaviť ja...
Vôbec som tým nechcel naznačiť že nevieš fotiť... 😈 Vidím že ti pribúdajú Máriine denáre a zrejme vieš, že k nim chcem niečo napísať, tak zháňam kde sa dá - fotky, metrológiu... etc. Keď budeš mať všetko pokope dohodneme sa.
Zaregistrován
28. 6. 2008
..Už nějakou dobu si sem tam koupím nějakéhý ten denárek Korvína, abych si je posbírala podle mincoven, ale nelze říct, že by se na Aukru objevovali nějak moc často 😞 Koukám, že Stredo tu má slušnou sbírku 😉
Dnes mi přišel tento. Jedna strana krásná, druhá bohužel zmršená dvojrázem. Nejsem schopna určit, co je to za značku, takže prosím zdejší odborníky, já tohle opravdu moc nakoukané nemám 😉
[
Zaregistrován
17. 9. 2009
Mincovnu mozem len hadat, prve pismenko som najprv pokladal za M, ale moze to byt aj K a to druhe moze byt bud H, alebo cokolvek ine a obavam sa ze tazko vycitat nieco viac, ale KH je bezna kremnicka razba takze sa k nej dost priklanam.
A mas pravdu zohnat pekneho korvina nie je vobec lahke a byvalo to podstatne lacnejsie
PS- ak by niekto ako Archypov chcel raz pisat nieco aj o korvinovych denarov "par" by som ich nasiel
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Hm, tak to je škoda. Ještě jsem zkusila udělat foto mikroskopem pod natočením, ale asi je opravdu neurčitelný 😞 😞 😞
[
Zaregistrován
21. 12. 2008
Tiež mám pocit že to bude KH - Kremnica
Zaregistrován
17. 9. 2009
ja sa priklanam k nazoru necitatelne. A mozno je to len moja domnieknka ale z hladiska hodnoty mince je pri takto zachovanych mincovych znackach viac menej jedno co to je. Jedno to nieje z pohladu nadsenca, alebo vedca. Ak by bola moja urcite by som chcel aby to bolo MI lebo taku znacku som este nevidel ale cast pismena moze byt kludne vyhladena a preto to co je teraz M mohlo byt kludne K a podobne
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Existuje nějaká tabulka značek mincoven? (především středověk)
Ješte mám tento K-P Co je to za mincovnu? Pak mám na cestě jeden sice horší, s jinou značkou. Musím si je pořádně nastudovat. Viděla jsem, že je přehled mincoven v Huszárovi, ale není ještě něco jiného?
Přízpěvek č.155. -Také bohužel nic moc, alespoň je vidět mincovna..
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/uhorske-mince-grosoveho-obdobia-5637x7
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.