Zaregistrován
17. 9. 2009
:mrgreen:
Neda mi to tak sa vas este spytam, nevedel som nikde najst v ziadnej aukcii toho Karola a nemam predstavu po com sa u nas pohybuje mne sa ho podarilo kupit za 12€ ale bolo to v zahranici tak ma zaujima po com sa pohybuje tu, a prosim nepiste mi ze stoji tolko kolko som za nu ochotny zaplatit 😉
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
3. 2. 2011
To Stredo:
ČNS Praha 24.04.1999, položka 1481, Parvus b.l. /cca 1330/, Husz. 472, 0,48 g, 1/1-, vyvolávačka 350 Kč, prodán za 600.- Kč.
ČNS Praha 07.09.2002, položka 1630, Parvus bl. /cca 1330/, Husz. 472, 0,29 g, 2/2-, vyvolávačka 200 Kč, neprodán.
Poznámka: u obou aukcí je taktéž v popisu uvedeno, že se jedná o Ungerta 382, nevím jak k tomuto údaji pobočka přišla, protože Huzsár 472 = Unger 373 a Unger 382 = Huszár 483.
Zaregistrován
24. 3. 2010
K môjmu príspevku nikto nič? 🙄
to Stredo:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=370526723560&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
Btw. nie je to Kremnica, len teraz nemám Pohla pri sebe... K = Karol, Ľudovít razil rovnaký parvus a tam je zas L
Zaregistrován
17. 9. 2009
tiez som ho tam pozeral🙂, ale tuto mincu som videl len v katalogu takze si netrufam nic relevantne povedat tak radsej mlcim.
PS- dakujem ked porovnam stav oboch minci tak som spravil vazne dobry nakup
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
10. 8. 2011
Dobrý den, chtěl bych začít sbírat mince grošového období, ale pouze Uhry. Při hledání informací jsem narazil na toto téma. Hodně se na tomto fóru vyskytuje slovo Goldgulden a někde zase dukát u mincí, myslím, Zikmunda Lucemburského. Potřeboval bych si v tom udělat jasno. A ještě kdyby byl někdo tak hodný a poskytl mi fotografie oněch goldguldenů-dukátů s bočními značkami: M-A, n, V-I, jedna lilie, pětilistá květina, dvě květtiy, erb. V Huszárovi nejsou detailní fotky na ony varianty, tak vás prosím, protože jak jsem tak projížděl diskusi, tak jsem narazil na profíky.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Zdravím. Zaujímavé, začať zbierať a hneď dukáty. 😎 Bacha, aby si neplatil vysoké školné.
Myslím, že Goldgulden sú dukáty po nemecky.
Na uhorské dukáty je základná literatúra aj s obrázkami:
Artur Pohl: Ungarische Goldgulden Des Mittelalters (1325-1540)
...a samozrejme aukčné katalógy, na webe ich je plno (Pannonia Terra, Nudelman, coinarchives.com, atď.)
Zaregistrován
6. 2. 2008
ducaton: dukát=goldgulden=aranyforint. Pořád ten samý nominál, akorát jednou je česky, jednou německy, jednou maďarsky. Ty "boční" značky jsou značky mincoven. Na uherské dukáty je nejlepší dílo Arthura Pohla. Nicméně bez dokonalé a detailní znalosti problematiky bych se do uherského středověkého zlata radši nepouštěl, protože se tam vyskytuje velké množství velmi kvalitních falz, které ani mnoho odborníků nedokáže spolehlivě poznat. Nejlépe učit se, učit se, učit se a až v tom budete znalí pak opatrně koupit první mince. Jinak je to krásné období s krásnými mincemi,tak hodně štěstí. Stříbrné nominály lze samozřejmě sbírat bez hlubších znalostí o pravosti.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
10. 8. 2011
Dobře. Ještě se potřebuji zeptat co přecně znamená opis S LADISLAVS REX?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Svätý Ladislav, kráľ - patrón Uhorska, Korvín to potom zmenil na Madonu...
Zaregistrován
24. 3. 2010
Vážne, dobre ti radíme, začni radšej denármi...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.