Moderátoři: smith

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#1 - 2. 7. 2007, 18:46

už jsme se tu o tom jednou bavili, ale chtěl bych toto téma znovu otevřít v samostatném tématu. Takže, v čem máte uloženou svou sbírku a jak jí máte zabezpečenou?

jelikož sbírám, jak již všichni víte🙂, hlavně denárky a brakteátky, takže tenké, snadno zničitelné plíšky, alba pro mě nemají využití. mince mám tedy uložené v mincovní skříňce. pod nimi mám v políčku černý tvrdý papír s cedulkou panovníka a katalogového čísla mince. do nedávna jsem měl mince ještě doma, ale pak jsem se rozhodl uložit celou sbírku v bezpečnostní schránce v bance. nevýhoda sice je, že nemám mince po ruce k "pomazlení", za to se o ně nemusím strachovat, když zrovna nejsem doma. navíc jsem si všechny mince naskenoval ve velkém rozlišení, takže se můžu kochat alespoň z fotek🙂

pro bezpečnostní schránku jsem se rozhodl pro důvody, o kterých jsem již psal v jiném tématu. doslechl jsem se o několika případech krádeže celé sbírky v mém okolí. a jelikož jako hledač se svými úlovky dost chlubím a některé jsou opravdu excelentní sběratelské kousky, musel jsem sbírku takto zabezpečit😞 takže s mincemi mám ve schránce i jiné sběratelské artefakty🙂

trezor jsem jako zabezpečení sbírky zavrhl, neboť bych si musel pořídit jen velký skříňový trezor, který by však v malém panelákovém bytě zabíral zbytečně místo. navíc ta jeho cena ... v bance platím za rok něco kolem 250,-🙂

a co Vy? jak jste na tom?

vzkaz pro admina: chtělo by tu mít možnost zadat anketní otázku, jako je to na mnoha jiných fórech😉

Topa77

Uživatel

Zaregistrován
22. 4. 2007

#2 - 2. 7. 2007, 19:07

Já mám mince v platech od firmy Safe s nakloněnými přihrádkami pod plastovým krytem. Mince mám doma v osmisetkilovém trezoru. Moc pěkná popelka pod dohledem našich, kteří už jsou na důchodě.

Topa77

Uživatel

Zaregistrován
22. 4. 2007

#3 - 2. 7. 2007, 19:13

Teď jsem se díval do papírů, má jen 400 kg.

vladik

Uživatel

Zaregistrován
8. 10. 2006

#4 - 2. 7. 2007, 19:17

Já je mám v Albových listech MTK Coins s výsuvnou kapsou a uložené v malém prvorepublikovém příručním trezorku, aby se zloděj moc nezdržoval a nikoho neohrožoval. No mě se to kecá když nemám nic extra cenného.

Robbie

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2007

#5 - 2. 7. 2007, 20:28

Já to mám v krabici od bot, jako každý správný numismatik 😃

..::R::..
robert.kurucz@email.cz

Robbie

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2007

#6 - 2. 7. 2007, 20:41

Samozřejmě žertuju... mám klasické album jedné německé firmy, do kterého se přesně vejdou ty bílé papírové okýnka. Dají se na ně psát informace a sbírka tak vypadá uspořádaně. Potom mám ještě takové kapsičky, do kterých vložím složený lísteček s podrobnou informací o minci. Je to dobré, když si chcete s mincema hrát🙂

Jinak je mám uložené klasicky doma... v naší krásné čtvrti se nekrade 🙂

..::R::..
robert.kurucz@email.cz

opelomega36

Uživatel

Zaregistrován
6. 4. 2007

#7 - 2. 7. 2007, 21:01

Obrázek vložený uživatelem

Tam je vidět všechno jak je uložené - sbírky v albech, přebytky v krabičkách a nezařazený mince, který josu připravený do sbírek se válí různě po celém bytě 😃 Až tak zase ne, ty jsou položený volně v tý skříňce nebo je mam tady u počítače....

vestar

Uživatel

Zaregistrován
28. 5. 2007

#8 - 4. 7. 2007, 11:52

KEdze moja najcennejsia minca ma hodnotut ak 30 korun, tak ich mam len v listoch na stole, zatial;]]

JAJKO04

Uživatel

Zaregistrován
4. 6. 2007

#9 - 4. 7. 2007, 22:16

Ja to mam v takej drevenej skrinke,ktora je na zamok,ale cele to ma asi 40-50 kg,tak ze zlodej by to zobral aj cele komplet zo sebou..

absik

Uživatel

Zaregistrován
13. 1. 2007

#10 - 5. 7. 2007, 09:05

Moje mincicky su v drevenych kazetach ulozene v sejfe nemenovanej banky🙂
A este mam jeden hlinikovy kufrik, v nom su drobne mince zo sveta (z kazdeho statu zakladna menova jednotka), ten je pod postelou ... nejake velke bohatstvo v nom nie je, ale s*alo by ma dost, keby si ho niekto privlastnil. Uz len kvoli takym kuskom ako je Honduras 1 Lempira 2000 alebo Anguilla 1$ 1968...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.