Zaregistrován
10. 3. 2009
Ale to nie je celofán. To je BOPP (biaxially oriented polypropylene)😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
Možno som paranoik, ale ja by som to svojím minciam neurobil.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
22. 7. 2011
Fidzi napsal/a:
Ale to nie je celofán. To je BOPP (biaxially oriented polypropylene)😉
Ale označení umělý celofán se běžně používá a to na mnoha místech a je rozšířen.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
7. 10. 2006
Já jsem jim to urobil a jsou v dobré kondici🙂
Zaregistrován
7. 10. 2006
Evropa: nemůžete se odvolávat na nějaké lidové a marketingové názvy. Každý z těch materiálů má nějaké dané chemické složení, které ho charakterizuje. Ale to už jsme úplně mimo téma ...
Zaregistrován
22. 7. 2011
To s Vámi zcela souhlasím, ale mně šlo o něco jiného. Jedna věc je vědecký termín a druhou věcí je zcela zažitá terminologie, které každý rozumí. Zde se probírala určitá problematika bez nároku na terminologickou správnost a pak považuji za zcela přijatelné bavit se v rovině zcela srozumitelné. Když jsem sháněl sáčky na mince, vždy jsem použil terminologicky nesprávný název umělý celofán a vždy prodavačka věděla o čem je řeč. Pokud bych použil správný termín, nedostanu nic, protože nikdo nebude vědět co chci. Pokud budete psát na toto téma vědecký článek, pak jistě použijete správný termín, ale jistě by každý čtenář přivítal poznámku, že tento materiál má v populaci jistý zažitý název, který sice není správný, ale je pro většinu populace srozumitelný.
Ale těch případů je více, kdy se správný termín nepoužívá a je nahrazen termínem nesprávným, ale zažitým. Např. pokud půjdete kupovat do železářství vodovodní uzávěr, s největší pravděpodobností použijete termín vodovodní kohoutek. Ano, tento termín používám i já, i když vím, že se jedná z pohledu terminologie o nesmysl, jsem si toho vědom, ale zažitá nepravda má přednost již pouze ze zvyku a třeba i proto, abych nedostal prodavače do úzkých.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
4. 11. 2018
Děkuji Vám za radu..
Zaregistrován
9. 9. 2015
Chci se zeptat, jestli jsou na uložení mincí vhodné kapsle, které mají uvnitř gumové kroužky a může se odebrat,
nebo přidat kroužek, dle velikosti mince, aby mince v kapsli nelítala.
Nebo jestli ta guma není vhodná, jestli třeba tu minci časem postupně nemůže nějak "znehodnocovat".
Nevím jaké látky obsahuje guma a jak působí na povrch/hranu mince.
Zaregistrován
16. 2. 2021
Ahoj, mate někdo zkušenosti s tímto albem na mince ? Mám v plánu použit jej na stříbrné mince z 16. - 19. století. Předem děkuji za rady
https://pomfila.cz/album-na-mince-numis/74-alba-na-mince-mincovni-alba-numis.html
Zaregistrován
28. 10. 2015
Pro menší ag. nominály, alba nejsou špatný. Dokonce tento typ
zajišťuje mince proti vypadávání, ale pro větší tolarové ražby alba nejsou příliš vhodná. Při špatném zacházení (např. neopatrnému obrácení stran se mince oklepávají, dokonce ve špatné kombinaci s drobnými nominály i lámou....
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.