Zaregistrován
25. 1. 2010
Zdravím všechny,
jsem začínající sběratelka a chtěla bych poradit s uložením mincí.
Mám různé velikosti mincí a chtěla bych je mít pohromadě.
Děkuji za rady
Zaregistrován
14. 11. 2008
Uspořádání sbírky máte popsáno zde
Různé velikosti micí se dají vedle sebe uložit do plat nebo ještě lépe do mincovních rámečků (holderů)
Zaregistrován
12. 10. 2007
Zdravím, osobně jsem spokojena s albem na mince,mince jsou uložené pohromadě,dá se s nimi dobře manipulovat hlavně při případném cestování a pokud jde o prohlížení jinými osobami,v albu jdou vidět na rozdíl od plat oboustranně.
Ceny jsou také dost rozumné např.
http://www.numismatika-ostrava.cz/cz/detail/77-sberatelske-potreby/137-numismatika/313-alba-na-mince/545-alba-standard/7608-album-na-mince-standard.html
Zaregistrován
6. 7. 2009
Mincovni alba maji sve pro i proti. Dle mych zkusenosti jsou vhodna zejmena na moderni mince ktere maji dostatecnou silu strizku a take u nich neni nutna podrobnejsi popiska. U stredovekych drobnych minci s tenkym strizkem mi to prijde riskantni, mince na spodnich listech jsou neumerne zatezovany hmotnosti ostatnich minci. Take pri otaceni listy jsou tenke a krehke strizky namahany na ohyb a hrozi pri neopatrne manipulaci jejich poskozeni.
Zaregistrován
12. 10. 2007
S tím souhlasím,snažila jsem se to ošetřit,vložením těchto mincí ještě zvlášť do pevné průhledné slídy. Příjde mi to u těchto starých tenkých mincí více šetrnější než přímá manipulace s volně loženými mincemi v platech,kde riziko poškození hrozí také.
Zaregistrován
7. 10. 2006
středověké tenké mince bych tedy NIKDY do alba nedával😉 počkej Míšo, až Ti jednou nějaký kousek praskne, to bude sranda😃
Zaregistrován
23. 10. 2006
Môžem potvrdiť kacurové slová, vlani som dal do alba asi 40ks. denáre Fédu I.II. a III. nejako som pozabudol založil do skrinky ,ked som cca po dvoch mesiacoch išiel urobiť poriadok----čiže uložiť niekam do boxu cca 30ks popraskané na 3-4ks. ostali mi len oči pre plač .😞 😐 😐
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Ja jsem to po ruznych pokusech vyresil takto: Stredoveke mince mam ulozene v saccich z kvalitniho plastu kde jsem si nejdrive vyzkousel ze v nich mince i po letech ulozeni neoxiduji. Tyto sacky jsou ze dvou kapes - v jedne je mince a ve druhe mam podrobnou popisku (mozna je znate, pouziva je napr.Aurea u minci do aukce). Tyto sacky jsou potom svisle ulozeny v na miru zhotovene uzaviratelne skrince s drazkami (neco podobne jako pred lety skrinky na diapozitivy). Kazda mince ma svoji oddelenou drazku, takze nic na ni netlaci. Brakteaty jsou v sacku ulozeny nejdrive jeste v plastove kapsli odpovidajiciho prumeru. Spodni i horni strana skrinky je vyplnena molitanem aby se sacky nemohly ani vyskove pohybovat. Toto reseni mi umoznuje bezproblemovou prepravu bez rizika poskozeni, pri prohlizeni muzu jednotlivou minci vyjmout ze skrinky aniz bych se ji primo dotykal a take pripadna reorganizace je rychla a bezproblemova.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Kucera: na antiku nejsou spatne.. zejmena pokud se nekdo nepokousi davat do alba maximum listu...
Zaregistrován
6. 11. 2008
Pěknou antiku bych do těchto plastových alb nikdy nedával, to je skoro urážka těch mincí...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.