Zaregistrován
11. 2. 2016
Taky si to myslím. Bez konzervace je to prostě realita.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ale to není pravda, ale pokud si to myslíte, budíš.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 6. 2012
O poločasu rozpadu se nemluví?
Zaregistrován
28. 10. 2015
Nevim, ale je jasné že se nejdříve rozpadne samotný sběratel..
Řekněme, že například po 30 letech se najde něco ještě kvalitnějšího, nebo se jen přebalí,, plena,,..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
11. 2. 2016
Budoucnost jistě přinese plastové slaby i do našich krajin, z důvodu které už tady byli recene, je to jen otázkou času. Jsem rád že se diskuze takto rozjela, je to příjemná funkce těchto stránek které po většinu zijou v kecarne blbostma. Evropo, já vám to neneguju, je mi jasný že ideálním uložením může mince bez viditelných změn ležet opravdu dlouho ale určitě ne věčně. A mě případná patina nevadí. Jak jsem uvedl. Za cca 5let jsem v pozoroval drobné změny a to je opravdu ideálně uložené nemám, brzo to napravím. Tak třeba umřu a kolečka budou vypadat stejně jako nyní. Když ne, nic se nepokazi. Nesbiram novodobé mince v řazením lesku. Jinak jak jste zmínil to složení mince které na to může mít vliv. Mám podobný případ, 3krejcary vykopany u nás v plány kde byl zároveň i razeny, má pro mě víc než sberatelskou i citovou hodnotu. Když jsem ho získal byl špatně ocisteny, očistil jsem ho slabým roztokem citronu, neutralizoval v sode a omyl v destilce a vysusil. Takový standardní detektorarsky postup. Zajímavý že oproti jiným mincim tento byl během půlrok zase stejně tmavý jako když jsem ho získal a od té doby se nezměnil. Zřejmě taky půjde o dané složení mince díky kterému chytnu zpět patinu velmi rychle.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Mohli by jsme jako sběratelská obec založit taky mezinárodní numismatikou společnost a dávat mince do krabicek. V Evropě tahle divize chybí.🙂
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
24. 4. 2017
A ještě by sis drze ten kancl v Paříži dal naproti kanclu PCGS😃
"Democracy.... is non-negotiable."
- Liberty Prime
Zaregistrován
17. 8. 2020
jednu maj už poláci 😁 ECC
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ať se nám škatulky líbí, či nikoli, žádnou zásadní problematiku nelze hodnotit pouze jedním pohledem a vůbec ne tím pohledem, který vychází z našich preferencí. Předně škatulky vznikly a získávají svoje místo na slunci zájmu na základě určité poptávky, která vznikla ve zcela jiném světě a my jsme pouze ve vleku těchto událostí. Buď se se dnešní "škatulkové náladě" přizpůsobíme a budeme využívat i jejich výhod, nebo jí budeme ignorovat a v některých situacích půjdeme proti svým zájmům. Abych pouze neteoretizoval, uvedu jeden příklad z vašeho okruhu zájmu.
Asi se shodneme na situaci, kdy běžný PG Václava II do škatulky nepatří, ale představte si jiný případ, čistě teoreticky, kdy by byl ve velké mezinárodní aukci dražen PG Václava IV v zachovalosti 1/1, navíc s kontramarkou města Brna. Jistě se shodneme, že se jedná o položku, kterou lze vidět jednou za život. Tento PG by byl ve škatulce firmy PCGS a označen v zachovalosti MS 63. Tato položka by se prodala a za nějakých 10 let by současný majitel tuto položku nabízel k prodeji. K této možnosti byste se dostal, tyto mince byste sbíral a disponoval byste i potřebnými finančními prostředky. Jelikož by vás tato položka oslovila, koupil byste jí. Ponechal byste tuto minci ve škatulce a čerpal výhody, které z z této kompletnosti plynou, či byste škatulku zničil a šel v několika směrech proti svým zájmům? Samozřejmě je dobré se řídit svými názory, svými preferencemi, ale v určité situaci nelze jít proti zdi.
Většina minulého odstavce se sice pohybuje pouze v rovině teorii, ale to podstatné je pravda. PG Václava IV. v zachovalosti 1/1, navíc s kontramarkou města Brna opravdu existuje, pouze v době, kdy jsem tuto minci viděl, nebyla ve škatulce.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
9. 7. 2007
Nevěřím!:-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.