Zaregistrován
4. 7. 2016
Buď se se dnešní "škatulkové náladě" přizpůsobíme a budeme využívat i jejich výhod....
Vzácnosti jsou většinou uložené v trezorech (ať už v krabičce nebo bez) , je možné že v budoucnu se bude obchodovat jenom s čísly certifikátů. Třeba se bude i spekulovat na budoucí vývoj, jako na burze.
Zaregistrován
30. 7. 2012
Evropo napsat patasonovi, že viděl hodně málo je vskutku odvážné.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Na to bych nesázel, protože si certifikační firmy nedávají ani trochu práce s kvalitními foty mincí. Ve většině případů to jsou opravdu hodně ničemná fota, ze kterých nelze určit skutečnou zachovalost. Navíc musíme připustit i skutečnost velkého počtu nadhodnocených popisů. Pak pouze "sebevrah" by mohl dražit pouze podle čísla, které by si vyhledal v jejich databázi.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já samozřejmě respektuji rozhled kolegy patasona, to ale neznamená, že viděl vše a může tak druhé nepřímo obviňovat z nepravdy.
I když tuto oblast nesbírám, tato problematika mě docela vždy jako pasivního sledovatele zajímala. Měl jsem asi i štěstí, že můj otec znal majitele opravdu kvalitní sbírky a i v ní se dost krásných věcí vyskytovalo. Před časem jsem byl prostředník prodeje této sbírky a jeden zdejší účastník může potvrdit, že jsem ho na prodej této sbírky upozorňoval - on tuto možnost nevyužil. Ať se na mě kolega patason zlobí, či nikoli, tato sbírka zásadním způsobem převyšovala jeho sbírku, kterou prodával a pro některé možné kupce byla jeho sbírka velkých zklamáním. Nechci zde hodnotit zastoupení vzácných variant, hodnotím pouze zachovalost a tedy odvozeně sběratelskou vzácnost a ta opravdu nikoho nenadchla.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Samosebou že nevyndal. Jen z ekonomického hlediska bych se připravil o cca 20% ceny když bych vyndal. Ale co s tím, když bych ho nemohl dát k ostatním. Pokud by to byla mince takového typu. Pak bych zvažoval všechny ostatní grosove mince dát do krabicek. Sbírka má být ucelený komplet a ne jen typem mincí ale taky uložením.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Mikes01 napsal/a:
jednu maj už poláci 😁 ECC
Vidíš to, na ně jsem zapomněl, seznámil jsemse s nima v podstatě nedávno.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Evropa1 napsal/a:
.
Ať se nám škatulky líbí, či nikoli, ...
Škatulky/slab box jsou chytrý vynález jak prodávat sběratelům něco co nepotřebují 😉 Dobré jsou leda pro začátečníka či investora který chce koupit drahou minci ale moc tomu nerozumí a má dost peněz.
Pravý sběratel chce mít minci v ruce, potěšit se s ní, pomazlit. Je to jako šukat skrz igelitový závěs ve sprcháči. Nehledě k tomu že už byly zaznamenány případy padělků v boxu PCGS.
Já osobně jsem minci ve škatulce koupil jednou a okamžitě jí osvobodil.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já jsem také několik škatulek zničil, ale již to nedělám, protože škatulka je určitý druh reklamy, na kterou někdo slyší. Velký rozdíl je zničit škatulku u běžné mince a něco jiného je zničit třeba škatulku u mince "RR," navíc, která je ohodnocena stupněm MS 65 a patří k aukční historii. Pokud je přímo na škatulce napsáno, že se jedná o minci z konkrétní velké jubilejní aukce známé a renomované firmy, pak bych tímto zásahem udělal něco, na co bych především doplatil sám a to podstatným způsobem.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Nojo, jdeš na to rozumem a já srdcem 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.