Moderátoři: numismat, smith

vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován
24. 4. 2017

#241 - 2. 5. 2021, 10:54

Ty slaby určitě dávají smysl u superdrahých rarit, které stejně strčítě někam do bankovního trezoru nebo zazdíte do sklípku na příštích třicet let jako důchodové připojištění😃

Ale protože na superdrahé rarity nemám, nemusím to tolik řešit. Ale všímám si, jak čím dál víc maňasů do nich zkouší narvat docela obvyklé záležitosti a napálit 2-3x větší cenu. To by se mohlo zvrhnout, hlavně v kombinaci nadhodnocených stavů.

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime

opal

Uživatel

Zaregistrován
4. 7. 2016

#242 - 2. 5. 2021, 11:09

Souhlas.

MikyM

Uživatel

Zaregistrován
26. 2. 2020

#243 - 2. 5. 2021, 11:52

vlad.dracul1989 - souhlas! Ty moje finanční možnosti stačí na rarity, které nemusím mít nutně v krabičkách... volné mince mi tak aspoň zapadnou do uložení sbírky jako celku …
Ono se to asi skutečně zvrhne...tak ať si za to jiní připlatí... ale na druhé straně v tom vidím šanci, že ceny těch normálních mincí (i některých rarit) které nenacpeme do krabiček, zůstanou aspoň trochu přijatelné i pro nás ...

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#244 - 2. 5. 2021, 11:58
vlad.dracul1989 - souhlas! Ty moje finanční možnosti stačí na rarity, které nemusím mít nutně v krabičkách... volné mince mi tak aspoň zapadnou do uložení sbírky jako celku … Ono se to asi skutečně zvrhne...tak ať si za to jiní připlatí... ale na druhé straně v tom vidím šanci, že ceny těch normálních mincí (i některých rarit) které nenacpeme do krabiček, zůstanou aspoň trochu přijatelné i pro nás ...

Nechci Vám brát iluze, ale ti movitější si nenechají vzácnější mince bez škatulek ujít a až oni je nacpou do škatulek a budou z tohoto postupu těžit.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#245 - 2. 5. 2021, 12:02

Jak uz jsem napsal, staci se podivat na ebay, kolik doslova odpadu v krabickach je. Ale lidi si obecne vse radi zjednodusuji a je to presne o duvere v praci PCGS a dalsich, spousty lidi si to koupi jen kvuli zaruce pravosti a nemusi resit znalosti. Od lopeze mi nedavno prisla mince v quadrum krabiccee a taky to nevypadalo vubec zle, dokonce me to donutilo nad tim premyslet. Ale nakonec jsem to vzdal. Moznost vzit minci do ruky je k nezaplaceni.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#246 - 2. 5. 2021, 12:03
Nechci Vám brát iluze, ale ti movitější si nenechají vzácnější mince bez škatulek ujít a až oni je nacpou do škatulek a budou z tohoto postupu těžit.

V podstatě to pomalu tím směrem směřuje,na druhou stranu cesta je ještě daleká.. Osobně nemám ani jednu ze svých vzácných a raritnich kusů v krabičce, ale nebráním se tomu, pokud jednou možná přijde ten správný čas,, s lámání hole,,..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován
24. 4. 2017

#247 - 2. 5. 2021, 12:47

Mě to vadí z praktických i estetických důvodů. Jednak jak to uložit, aby to vypadalo hezky, jednak mi vadily i pouzdra československých proofek, a to si myslím že jsou hezčí s tou svou archaickou plombou. Ale nakonec jsem je prodal, protože si raději osahám Bk verzi na platech.

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#248 - 2. 5. 2021, 12:59
Mě to vadí z praktických i estetických důvodů. Jednak jak to uložit, aby to vypadalo hezky, jednak mi vadily i pouzdra československých proofek, a to si myslím že jsou hezčí s tou svou archaickou plombou. Ale nakonec jsem je prodal, protože si raději osahám Bk verzi na platech.

Mě to také vadí, každý opravdový numismatik se rád pokochá,, holou,, mincí v RUKAVICÍCH!! o tom žádná.
Ale jak jsem psal všechno ukáže čas a okolnosti každého sběratele..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#249 - 2. 5. 2021, 13:15
Já samozřejmě respektuji rozhled kolegy patasona, to ale neznamená, že viděl vše a může tak druhé nepřímo obviňovat z nepravdy. I když tuto oblast nesbírám, tato problematika mě docela vždy jako pasivního sledovatele zajímala. Měl jsem asi i štěstí, že můj otec znal majitele opravdu kvalitní sbírky a i v ní se dost krásných věcí vyskytovalo. Před časem jsem byl prostředník prodeje této sbírky a jeden zdejší účastník může potvrdit, že jsem ho na prodej této sbírky upozorňoval - on tuto možnost nevyužil. Ať se na mě kolega patason zlobí, či nikoli, tato sbírka zásadním způsobem převyšovala jeho sbírku, kterou prodával a pro některé možné kupce byla jeho sbírka velkých zklamáním. Nechci zde hodnotit zastoupení vzácných variant, hodnotím pouze zachovalost a tedy odvozeně sběratelskou vzácnost a ta opravdu nikoho nenadchla.

No řekl bych že pro většinu opravdových sběratelů českých mincí grošového údobí je patasonova sbírka velmi přínosným zdrojem informací. Pro mě tedy při práci na typologii PG a BP Ludvíka Jag. určitě byla.
A k tomu PG Václava IV. s kontramarkou Brna. PG Václava IV. ve stavu 1/1 je už sám o sobě vzácnost, navíc s kontramarkou Brna (s viditelnými břevny ve štítu na prsou orlice - tj. stav 1/1) opravdu těžko uvěřitelná. Dala by se získat fotografie, třeba i na email?

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#250 - 2. 5. 2021, 13:32

Ale něco jiného je část numismatická a sběratelská. Já jsem především mluvil z pohledu potencionálních sběratelů, kteří se těšili na možnost obstarat si pěkné mince.

Souhlasím, že PG Václava IV v zachovalosti 1/1 je mince sama o sobě vzácná, to ale neznamená, že nejsou. Pouze nemusí chodit přes viditelný trh. V dané sbírce, která se prodávala obsahovala např. více kusů. Je zde jiný kolega, který má ve sbírce také několik kusů a to nejsem na toto období odborník a nezajímají mě majitelé. Pokud se zajímám o svůj obor zájmu, pak jsem se snažil a někdy až s velkými obtížemi jsem měl možnost prohlédnout opravdu kvalitní a obsáhlé sbírky. Z tohoto důvodu předpokládám, že sběratelé PG mají zájem seznamovat se s majiteli velkých sbírek, kteří jim po čase svoje sbírky poskytnou ke zhlédnutí. Na začátku 90. let se v aukčních předsálích prodával velký počet kvalitních mincí, včetně krásných PG. Pamatuji se na prodejce J.D., který měl na stole cca pět mincí Ferdinanda I. v nádherné zachovalosti. Tato nabídka obsahovala několik mincí s letopočtem, "uvězněný lev" a další. Nic podobného jsem od té doby neviděl. V tomto období se také prodal PG s kontramarkou, viděl jsem ho, ale kdo je dnešním majitelem, to opravdu neznám.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.