Zaregistrován
29. 8. 2007
na moderné mince používam toto
[
denáre mám zatiaľ v klasickom albume, ale časom snáď kúpim nejaké platá
Zaregistrován
12. 1. 2010
pavelgregor: co povazujete za levna alba? Protoze jednak jaksi nejde sehnat "draha" (pokud neni rozdil ceny v tom, ze jsou desky z kuze🙂 ), jednak se vsichni vyrobci i prodavajici dusuji tim, ze listy jsou vuci mincim neutralni.
Pouzivam system OPTIMA, ale ne moc dlouho, myslite, ze si muzu z dlouhodobeho hlediska poskodit mince?
Zaregistrován
23. 6. 2007
To byly takový z měkčeného plastu, co se vyráběly krátce po převratu. Žádné označení to nemá ( o těch šedých s nápisem Mince už vůbec nemluvím. To snad byla síra v pevném skupenství. )😆
Hoděj se tak akorát na hliníkový mince ( a možná i ty by v nich zoxidovaly, kdyby hliník mohl ). Dneska se už asi naštěstí neseženou.
Pak už jsem přešel na hodně dlouhou dobu na plata a k albům jsem se vrátil asi před dvěma roky ( právě po špatných zkušenostech s drobotinou v platech ). Takže je ještě krátká doba na výrok, ale zatím mi vyhovují. Uvidíme za pár let. Ale vše to spěje zpátky k původním pytlíčkům.😆 😁
Zaregistrován
8. 12. 2009
Ani na hliník, sice nezoxiduje, ale ten plast se sám rozleptává a zůstane to i na minci, která pak vypadá divně a hlavně lepí. Hodí se tak maximálně pro přenesení z místa na místo, ale nechávat to tam déle je jistá smrt všemu uvnitř.
Zaregistrován
12. 12. 2009
Českoslovenkso jsem měl dlouho v albu, dřív to měl děda na ručně vyrobených platech. TeĎ jsem si pořídil kazetu na mince a je to nádherné, ještě musím sehnat zbytek na 1960 až současnost abych to měl jednotné.
Obrázky:
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/
Zaregistrován
2. 2. 2010
Krásná kazeta pane kolego a velmi reprezentativní... Jen aby mince při případném překlopení dnem vzhůru neputovaly. 😋
Zaregistrován
6. 7. 2009
Pokud budou vsechna plata v kazete, tak asi rozsypani nebude moci nastat ani pri prevraceni. Takto ulozene to vypada opravdu pekne, sam jsem o stejnem ulozeni rocnikove sbirky Ceskoslovenska kdysi take uvazoval. Tento system lze pouzit ale pouze u modernich minci, kde jednotlive typy a varianty jsou obecne zname a uzavrene. Me trochu vadi ze primo u mince nemuze byt popiska (uvadim na ni i misto a datum ziskani a take porizovaci cenu) a take mam zkusenost ze Ag mince takto ulozene ziskavaji casem rozdilnou patinu aversu a reversu.
Zaregistrován
12. 12. 2009
MJLM rozsypání nehrozí, je to tam krásně na sobě a i když jsem zkoušel s uzavřenou kazetou otáčet a třást tak mince zůstaly na svých místech🙂
Kucera: ano problém s patinou i stříbra tam je, měl jsem kazetu pouze na ročník 46-53 a tam to stříbro je různě zpatinované, ale není to tak hrozné. Popisky k ČSR nějak nepotřebuji a pořizovací cenu si raději nikam nepíšu, kdyby mi na to pak přišla přítelkyně tak mě zaživa ukřižuje🙂)
Zaregistrován
12. 12. 2009
Kdyby někdo chtěl tak mi tu ta jedna kazeta zbyla....
Obrázky:
Zaregistrován
25. 1. 2010
Zdravím trutnovak,
já bych měla zájem a za kolik by jsi jí prodal?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.