Zaregistrován
12. 12. 2009
až na to že tohle není mince v RL, koupená u uživatele Fesojk že? sidol nebo jiná chemická sr*cka!
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/
Zaregistrován
23. 12. 2009
To je RL nebo vylestene psi koule?
Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/
Zaregistrován
24. 11. 2011
Tak koukám, že Fesojk je asi známá firma. Jak to mám tedy jako začátečník a laik rozpoznat, že se nejedná o původní RL, ale o čištění chemickými prostředky? Osobně mi to jako ražební lesk přijde, ale nemám s rozpoznáním naprosto žádné zkušenosti.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Pokiaľ platá v kufriku sú dostatočne na tesno a dobré jemné plyšovanie tak je to OK.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Radino.
Základem je nenakupovat jako začátečník bez zkušeností na Aukru, ale dobré je se seznámit s nějakým zkušenějším kolegou, který Vám na konkrétních ukázkách ukáže a vysvětlí, jak máme mince posuzovat.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 7. 2009
Pokud chcete aby zustal zachovan skutecny razebni lesk na moderni minci ulozene na plate, ulozte ji do vhodne kapsle a pote v kapsli na plato (v kapslich jsou dodavany treba soucasne ceske pametni mince)
Zaregistrován
6. 11. 2008
Mince v RL budou na platě nerovnoměrně přirozeně oxidovat, pro zachování RL asi jedině dát do kapsle s omezeným přístupem vzduchu...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
22. 7. 2011
Pokud se rozhodneme dávat mince do plat, pak volně a pokud je chceme mít například v kapsičkách, holderech, nebo kapslích, protože se bojíme oxidace, pak je nemusíme dávat do plat, protože tím popíráme veškeré výhody plata.
Podle mého názoru se ušlechtilé oxidace bát nemusíme, protože dokáže dát mincím krásnou patinu. Samozřejmě za předpokladu, že veškeré použité materiály budou naprosto bezpečné. Já tyto plata používám možná patnáct let a nepozoruji nějakou nerovnoměrnou oxidaci. Velmi také záleží na podmínkách v místnosti, aby zde nebyla pára, neunikal někde plyn atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
6. 7. 2009
Mam jeste stale podobny kufrik na mince jako ma Radino, s obdobnymi platy ktery mi pred cca 25 lety dovezl znamy z Rakouska. Plata byla plastova s nanesenou jakoby sametovou vrstvou, zde predpokladam ze to bude obdobne. Bohuzel ta nanesena vrstva neni v case stabilni, postupne se z ni mikrocastice uvolnuji a ulpivaji na mincich. V kufriku jsem mel ulozene obezne mince Ceskoslovenska a napriklad Cu peti- a desetihalere prevazne v RL. Nektere z nich jsem ponechal zabalene v celofanu tak jak jsem je ziskal. Zabalene v celofanu byly proto aby neoxidovaly v tehdy prodavanych nekvalitnich albech. Letos jsem celou sbirku Ceskoslovenska prodal, mince zabalene v celofanu byly stale jako kdyby nyni vysly z mincovny, ty volne lozene byly castecne zasle i kdyz puvodne byly ve stejnem RL. Proto na takoveto mince a na zachovani puvodniho RL doporucuji pouzit kapsle.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já mám plata z pertinaxu. Je to tvrzená tkanina, která se používá v elektrotechnice, kdy se na ní například montují součástky, které se k sobě pájí. Tedy je naprosto bezpečný. Celá plata jsem následně potáhl černým sametem ,krátce střiženým. Varoval bych před platy z některého druhu dřeva, protože jsou agresivní, jako například dub.
Záleží jaké mince chceme do plat ukládat. Pokud se bude jednat o současné, pak jiná, než bílá patina může být na škodu, ale mě vyhovuje ušlechtilá stará patina, která se časem vytvoří. Dokáže schovat nepatrné vady a případnému ražebnímu lesku dokáže dát starší nádech, než skutečně je.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.