Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
26. 1. 2013
Ahoj, mám dotaz...Co je toto za "patinu"? To je tak umělé jako zuby mojí babičky! Jak to dělají? Vypadáto jako nabarvené...
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
Jako modelář bych vzal special akryl barvu Valejjo (black ink), kterej se používá na tzv wash, tj zvýraznění "prohlubní" v reliéfu.
Pak bych trochu ogumoval abych zvýraznil reliéf a voala - stejnej výsledek.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Vetsinou se pouziva jod nebo tzv. sirna jatra ci jak tomu rikaji. Tohle je spise to druhe. Patina jodem se da celkem snadno vucistit, tohle bohuzel jednoduse ne. Par blbcu (panove prominou) na Aukru patinuje prakticky vsechno vcetne denaru ci brakteatu a i celkem hezkych kusu. A bohuzel lidem se to podle cen asi fakt libi..
Zaregistrován
26. 1. 2013
Jodova tinktura by byla asi vic zakourena a zamlzena ze? Kazdopadne to prokresluje krasne detail, jinak je to fakt hrozne neprirozeny....
Zaregistrován
4. 7. 2010
nevěřim že to jsou sirný játra, s těma jsem dělal a nikdy tmavý zabarvený takhle nekrylo.
Z fotek to člověk nepozná, ale já bych si tipl spíš na regulérní akrylovou barvu.
Zaregistrován
30. 9. 2010
Zaregistrován
28. 6. 2008
..takto černé zabarvení udělá K2S v nesprávých rukách.
Zaregistrován
26. 1. 2013
Ahoj, co říkáte na tuhle patinu...Vypadá to jako původní...tzn. bez chemického zásahu...Nebo se pletu? Není to trochu do purpurova?
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
to bych si z tehle fotky nedokazal posoudit ani nahodou. odstin navic muze byt zpusoben spatnou korekci (white ballance) fotaku nebo dodatecnymi upravami ve snaze zatraktivnit minci alespon na fotce. v neposledni rade, nechce se mi hledat, jak to bylo s ryzosti prave techto minci, muze byt tato barva zpusobena vetsim mnozstvim medi ve slitine (na nekterych razbach naprasto bezne, nektere mince spis pripominaji ruzolici se prasatka)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.