Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

Otakar18

Uživatel

Zaregistrován
10. 2. 2014

#91 - 15. 2. 2014, 17:41

Já koupil od ing Thraumba na aukru a ten má jak jsem zjistil i vlastní obchod se známkamy a ještě od jednoho filatelisty který sbíral evidentně kvalitní materiál, aspon si myslim.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#92 - 15. 2. 2014, 17:47
Evropa1 napsal/a: To Otakar18. Největší tragedie je , pokud začínající sběratelé nakupují na Aukru a podobných adresách. To si nedovolí ani sběratelé, kteří za sebou mají mnohaletou praxi a mnohaleté zkušenosti. Je ve vašem zájmu mít známky v ruce a učit se, než kupovat materiál přes internet, když nemáte nejmenší tušení jak vypadá. ...

To je každého věc, ale znám mnoho sběratelů a znovu opakuji velmi zkušených, kteří si to nerysknou. Viděl jsem spoustu zajímavých mincí na Aukru, které nevypadaly špatně, aby jsem pak některé viděl dodatečně na trhu a vždy byl rozdíl zásadní. Prodejci jsou někdy velmi dobří kouzelníci.
JIstě se ale shodneme, že pro začátečníky, kteří nemají základní návyky, Aukro není.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Petr Hospůdka

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
16. 5. 2010

#93 - 15. 2. 2014, 17:53

Já si zase myslím, že Áčko je právě pro začátečníky. Dají se koupit levně konvulty známek, tyto zkoumat, naučit se používat lupu, zoubkoměr, UV lampu, etalony, benzín 😃 a listovat a listovat v pomůckách, katalozích. Pak přijdou pokusy koupit lepší známky a zase to je o tom zkoumat a studovat, jestli jsem nenaletěl. Za rok či dva člověk má své osvědčené prodejce. Pak najde internetové obchody a navštíví kamenné obchody. Občas mu zde dobří kolegové pošlou to co třeba dlouho shání 😮 Takto se tím prokousávám já, kdy toto fórum mi významně pomáhá 😁. I má knihovna se rozrůstá a zkušenosti přibývají🙂

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#94 - 15. 2. 2014, 17:59

no aukro zase tolik pro začínající není, je tam dost vysoká pravděpodobnost, že zaplacené "školné" bude mnohem vyšší než při jiném způsobu nákupu, podvodníků a lidí záměrně popisující prodávané jinak než co to opravdu(pravost, kvalita apod.) je tam je mnohem více než jinde

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#95 - 15. 2. 2014, 17:59

V numismatice platí jedno dost rozšířené obchodnické pravidlo.
Co za něco stojí, to se prodává v kamenných aukcích.
Co je běžnější a solidní, to z ruky a to, co
se nedá prodat nikde, to se dá zpeněžit pouze na Aukru. Vždyť těch nezkušených nováčků tam je spousta.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

zakoukanyhonza

Uživatel

Zaregistrován
10. 1. 2012

#96 - 15. 2. 2014, 18:03

jedna z mých prvních vyhraných aukcí byla doslova do písmene ´´hromádka neštěstí ´´ přišlo mi asi 1000 známek slepených do jedné kupky......dobrá lekce koupání a sušení😃

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#97 - 15. 2. 2014, 18:25
To je každého věc, ale znám mnoho sběratelů a znovu opakuji velmi zkušených, kteří si to nerysknou. Viděl jsem spoustu zajímavých mincí na Aukru, které nevypadaly špatně, aby jsem pak některé viděl dodatečně na trhu a vždy byl rozdíl zásadní. Prodejci jsou někdy velmi dobří kouzelníci. JIstě se ale shodneme, že pro začátečníky, kteří nemají základní návyky, Aukro není.

V tom zhodneme, že pre začínajúceho zberateľa bez skúsenosti je to veľký risk. Ale vy ste uviedli, že ani skúsený zberateľ tam nenakupuje. Prepáčte Europa1, ale stále zovšeobecňujete, a pritom čo človek, to iný prípad.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#98 - 15. 2. 2014, 18:26
V numismatice platí jedno dost rozšířené obchodnické pravidlo. Co za něco stojí, to se prodává v kamenných aukcích. Co je běžnější a solidní, to z ruky a to, co se nedá prodat nikde, to se dá zpeněžit pouze na Aukru. Vždyť těch nezkušených nováčků tam je spousta.

Zase zovšeobecňujete, tu sa bavíme o známkach, a to čo platí pre mince nie vždy platí aj na známky.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#99 - 15. 2. 2014, 18:39
Zase zovšeobecňujete, tu sa bavíme o známkach, a to čo platí pre mince nie vždy platí aj na známky.

Takže byste na Aukru měl zájem vydražit čistou sérii v ceně například 10 000 Kč, když byste neměl nejmeněí šanci zjistit stav lepu?

Petr Hospůdka

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
16. 5. 2010

#100 - 15. 2. 2014, 18:44

Pokud by to byl prodejce, který má kamenný obchod, tak nevidím problém. Ty lepší kusy stejně prodávají zavedení prodejci a poskytují záruku a věsměs mají známky zkoušené.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.