Zaregistrován
16. 5. 2010
Tyto známky bych asi kupoval fyzicky, abych je měl v ruce. Nejsou levné a chtěl bych je vidět. Z foto nejsem schopen určit zdali např. na 1. známce není rez na horním levém rohu.
Zaregistrován
29. 11. 2011
Jo na ty mám zálusk už dlouho, ale jelikož sbírám ČSR I pouze ražené nebo v kvalitě * tak jsou pro mě pořád drahé (perfiny maj přednost 😁 ).
Samozřejmě tady záleží hodně na ceně za jakou jsou Vám nabízeny🙂. Předpokládám že jsou všechny * a jen všesokolský slet je ověřen. Jinak katalogová cena je 2300,- /Pof/1999. Dále ještě byly na obyč papíru nebo na silnějším tzv. kartonovém.
P.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Za prvé nemám rád známky po nálepce, buď čisté, nebo celistvost... ale to je subjektivní. Objektivně minimálně první dvě, zdá se i ta třetí mají rezavé fleky! Na to dávej pozor, je to jako mor, ze známky to neodstraníš, zhoršuje se to a hlavnětím lze "nakazit" i další známky. Ta vlevo dole okousaný zuby v rohu. A především - nevím, kolik za ně chce, ale tyvíš, do to je za průsvitky?? U těchto známek jsou 4 druhy průsvitky, ceny se podle toho liší, u některé zn až dvojnásobně. Můj závěr - jednoznačně nebrat. Opět toto jsou snadno sehnatelné známky, v mnohem lepší kvalitě.
Zaregistrován
23. 10. 2010
jen doplním, pokud se dobře dívám, katalogová cena pof 2012 dohromady pro * 1600,-, ovšem ty rezaté cena PODSTATNĚ nižší, pokud vůbec nějaká.
Zaregistrován
6. 2. 2009
Súhlas s Jaa-chymom. Nie je kam sa ponáhľať. Otakar18 trpezlivosť, tieto drahšie položky nie sú zrovna ideálnym začiatkom pre začínajúceho zberateľa. Presne preto, ako uviedol Jaa-chym. Predajca možno sa chce zbaviť materiálu predajného dosť pod cenu katalógu práve z dôvodu defektov, ako bolo popísané vyššie, a pritom si môže stanoviť cenu ako kvalita *. Čo začínajúci zberateľ nemusí vedieť rozlíšiť.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
29. 11. 2011
No koukám, že za 12 let se cena hnula dolu🙂. Asi provedu upgrade literatury i když ji nutně nepotřebuji. Také souhlasím s tím, že pokud chcete pěkné a kvalitní známky tak toto pro Vás není🙂.
P.
Zaregistrován
10. 2. 2014
No cena se zatim na aukru pohybuje necelý 400kč za všechny. Je to právě málo a myslel jsem si že by to mohl bejt dobrej kup kterej se už nebude asi opakovat. Takže jste mě docela nahlodali, ale je fakt že ty rezavý fleky tam asi budou.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Ty rezavý fleky jsou tam zcela bez debaty, často je to nafoceno tak, že to není vidět a zjistíš to až doma, ale s tím si tenhle prodejce nedával námahu - proč taky, vyhne se reklamacím, moc dobře je stav patrný.
A ještě jednou (už jsem v podobném smyslu psal výše) - aukro je dnes již kupujícími důkladně sledováno, známky ČSR I zvlášť, takže zapomeň, že bys narazil na aukci, které si jiní nešimli. Pokud je cena nízká a nízkou zůstane, tak jen z toho důvodu, že je v tom problém (vady, falsum...), kterého si zkušení kupující všimli a přihazují zajíci.. věř mi (a nepíšu to proto, že bych tě chtěl odradit a sám tě přehodit, kongres i slet mám skoro komplet vč průsvitek, něco i karton a hlavně, jak jsem psal, já jen **)
Zaregistrován
10. 2. 2014
V pořádku, chtěl jsem znát názory a děkuji za ně. Nekoupim je. Ovšem koupim si příště tyto známky zase jen *. Na * nemám tolik peněz. Drahý známky budu kupovat jen . Ty levnější . Tak doufám že nejsem sám kdo sbírá jak tak i *. Neni to zas takový prohřešek ne? 🙂
Zaregistrován
23. 10. 2010
Opět se (a nejen já) opakuji, ale - nechť každý sbírá, co je mu libo:) Jen upozorňuji, že u některých kousků budou nad tvé možnosti i známky po nálepce (když zabrousím do zde tolik oblíbené PČ 1919;) - tak např merkur hledící vpravo 35.000... atd). Ale na druhou stranu - raději ber hezkou po nálepce, než ** s vadami (rez, zubní defekty, lomy, špína...)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.