Zaregistrován
29. 11. 2011
No Otakare nevím, já bych souhlasil s tím co tu zmínil Jaa-chym a zdenek_prachar. Myslím, že pokud budete mít sbírku **/ bude zbytečně drahá a nadlehčeně řečeno bezcená. Já osobně sbírám čsrI pouze ražené a pouze ze studijních důvodů a proto, že se mi ty známky líbí. Vím, že nikdy nebudou mít valnou hodnotu ale taky do nich tolik neinvestuji protože mám jiný sběratelský zájem.
P.
Zaregistrován
10. 2. 2014
Tak mě vůbec nejde o cenu té sbírky. Nikdy to nechci prodat a ani o tom nepřemýšlím. -) Mě se prostě sbírání známek líbí a chci v tom mít alespon nějaký řád a pokud možno na mé možnosti nejhezčí známky. Je to úžasnej relax se hrabat v tištěných katalozích a taky on line katalozích a porovnávat s tim co je v nabídce na prodej někde a s tim co mám už zakoupeno, až z toho člověku brní hlava a zjistí že je večer a ještě nejedl -)). Třídit, rovnat, poznávat a sbírat to je fajn. Zabere to minimum místa, nemusí se to oprašovat, prostě další bezva koníček. 😉
Zaregistrován
12. 6. 2012
No, minimum místa. Ono to zase není až tak úplně.😉
Zaregistrován
29. 11. 2011
Zaregistrován
10. 2. 2014
No, nevim, jestli někdy nasbírám dejme tomu 10 alb, tak to je furt velmi malá kapka v moři, oproti dejme tomu plastovými modely letadýlek a lodí nad kterými jsem taky vážně uvažoval. Navíc ta oprašovací kůra by zabrala asi celej den párkrát do roka. -)) Myslim že filatelie je na prostor v bytě přijatelná. Narozdíl třeba od izolantů elektrické energie, či mlýnků na kafe. 😉
Zaregistrován
22. 7. 2011
Podle mého názoru děláte několik zásadních chyb.
Snažte se vyvarovat nákupů známek na Aukru a podobných adresách. V životě jste viděl ve fyzické podobě hodně málo známek, abyste dokázal pouze podle fotografií dobře nakupovat. Navíc se toho seděním u počítače moc nenaučíte. Možná můžete namítnout, že jste se při těchto diskusích již něco naučil, ale věřte, nedá se to srovnávat s tím, co Vám dají osobní kontakty.
Rozhodněte se, jakou jednotnou kvalitu známek chcete kupovat a tu bezpodmínečně dodržujte. Není nic horšího, pokud budete mít sérii známek, kde bude část čistá, část se stopou a zbytek kusů razítkovaných atd.
Snažte se kupovat dostupnější série celé a nesnažte se je kupovat pouze po jednotlivých kusech. Má to několik nevýhod.
Atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
29. 11. 2011
No ono to není jen o těch deseti albech bohužel. Dále máte přišlou poštu, pomůcky, literaturu a to vše narůstá úměrně času který tomu věnujete. Schválně si povíme za 2-3 roky 😉
P.
Zaregistrován
10. 2. 2014
Pro Evropu 1, ano máte pravdu s tim přímým kontaktem, ale bohužel já v okolí nikoho neznám a ani nevim jestli se tu konají nějaké burzy. Takže logicky hned od začátku a po vzplanutí sem zamířil na aukro a na net a sem na diszkuzi. Ovšem je pravdou že jsem rád že tu máme obchod se známkami a budu upřednostnovat nákup ve zmíněném obchodě. Jinak nikdy jsem neměl, nebo nechtěl mít sérii známek splácanou z *//o. Vždycky bud sérii celou **, nebo *. Ražený série jen opravdu u drahých známek kde moje finance na lepší sérii nestačí. 😉
Zaregistrován
10. 2. 2014
No a abych hned vyvrátil to co jsem napsal :-DD, tak jaký máte názor na tyto známky? Myslim že je na čase začít taky trošku s těma Hradčanama. At již bez zoubků, nebo se zoubkama. -) Pan píše že jsou to známky **
Obrázky:
Zaregistrován
23. 3. 2009
Evropa1 to pěkně vystihnul. Za sebe bych chtěl dodat, jestliže vám, stejně jako mně, nevadí nálepka na známce, tak proč si v případě levnějších známek připlácet za bezvadný lep? I u známek s nálepkou si hlídám, aby neměly jiné vady, aby nebyly odřené, špinavé, rezaté, ožmoulané zoubky a podobně. Snažím se nekupovat nic, co bych chtěl jednou vyměnit za lepší, no občas se mi stává, že zblbnu a nedodržím to.
Při kupování celé série mám ale potíž s nestejnou kvalitou známek v sestavě. Třeba když levnější známky v sérii jsou bezvadné a ta nejdražší nebo druhá nejdražší je špatná, nebo naopak.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.