Zaregistrován
10. 2. 2014
Opravdu si připadám už trapně, ale s každou další diskuzí vznikají nové otázky kruci. Ty svitkové známky se poznají podle toho velkého A za číslem? A tyto známky nejsou kvalitní? A konvolut znamená aukci?
Zaregistrován
10. 1. 2012
to A taky ale hlavně svitkové mají zoubkování jen z boku (prohlížels sis ty aukce ? ) konvolut - větší množství🙂
Zaregistrován
23. 10. 2010
Ty první nejsou tak tragické, ale zase - je to 5 známek z 9 známkové emise, nepočítám bezpruhové. Takže budeš pak shánět pracně jednotlivé zbylé 4 známky, ve finále koupíš někde celou serii ** a budeš prodávat těchto pět:) tak to bývá. U vzácnějších věcí to takto lze (lepší vrabec v hrsti..), ale zde mi to přijde zbytečné. A tento prodejce je taky dost drahý.
Ty svitkové OK, cena 75% katalogu - ale bez poštovného, které ti dvojnásovbně prodraží. Leda od něj koupit více věcí
Zaregistrován
23. 10. 2010
tyto známky jsou výjimka, teĎ si z hlavy nevybavuji, jestli jsou v ČSR ještě jiné svitkové... jo vlastně masaryk. normálně byly známky většinou tištěny v PA, t.j. přepážkových arších - třeba 10x10 známek , mezi nimi zoubky (nebo taky ne). Svitkové známky byly v 1000 kusových nudlích (dvojitých, to je ale už jedno). Navazovala jedna na druhou bez zoubků.
Vše lze vyčíst jak v katalogu, který k tobě dle tvých slov míří, tak v odborné literatuře. Jestli chceš sbírat ČSR I. vážně, doporučuji se začít ohlížet po Monografii československých známek, je to hodně dílů, pro tebe nyní nejdůležitější asi první 4. Podstatně hůře sehnatelné, než hrady a krajiny:)
Zaregistrován
10. 2. 2014
Ta oranžová 20h je ale jedině svitková že? Nenašel jsem žádnou se zoubkováním na všech stranách. Ano chtěl bych sbírat čsr vážně. Ještě před týdnem jsem neměl ani šajna o tom co sou protektorátní známky. -)) Je toho moc najednou a jsem už utahanej docela.
Zaregistrován
16. 5. 2010
Otakar18
Nahoře jsem ti vystavil ty 3 albové listy, tam máš komplet hrady ve všech variantách, tedy i průsvitky či bez pruhů v lepu. Začni tím, že si seženeš katalog, naštuduj a pak do toho jdi. Jak ti radí zakoukanyhonza, kup nějaký konvult známek (hromadu) ČSR I. a za pomocí katalogu se je snaž roztřídit. Dostaneš se do toho protože budeš muset listovat v katalogu a získáš přehled. Nesnaž se hned všechno nasypat do hlavy bo ti pukne 😋
Zaregistrován
23. 10. 2010
Jinak jsem to nenapsal předtím úplně přesně - vedle sebe byly vždy 2 známky bez zoubků (naležato), takže po oddělení vznikly 2 známky , které nemají nahoře a dole zoubky, ale po stranách ano (jak běžel svitek).
Ano, oranžová 20hal byla pouze svitková, pof 209 s průsvitkou 6-8, pof 216 bez průsvitky (+ 216a).
Jo jo, začít tomu trochu rozumět není na víkend, já se (nejen o tyto) známky zajímám asi 3 roky a zatím vím stále skoro prd;) Zabere to hodně , hodně času.
Zaregistrován
9. 2. 2008
Otakárku a to je teprve začátek. A ono čím hlouběji do toho pudeš, tak to bude zajímavější a zajímavější. Přiklonila bych se samo k tomu, počkat na celou serii, než to liskat po jednotlivých známkách. Materiálu je na prodej dost- jen to chce trpělivost. Jsou známky, které jsem pořídila i po letech a jsou takové (přitom levné za pár korun!), které prostě jen momentálně nejsou k mání. 😉 Drž se!
Zaregistrován
10. 2. 2014
Díky Pavlínko. Já mám stále pocit že to musim urvat co nejdřív a co nejvíc, protože už nic nebude za chvíli. Nevim proč mám tenhle pocit zafixovanej. Možná časem až poznám že je toho spousty a stále a kvalitní, že se uvolnim. ;-)
Zaregistrován
9. 2. 2008
Takto filatelie nefunguje!!! O tom, že za chvíli nebude co nakupovat, nemůže byt ani řeč. Staří filatelisté ubývají a sbírky po nich zůstávají a jsou ve velké většině na prodej. Jen vydrž.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.