Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

Otakar18

Uživatel

Zaregistrován
10. 2. 2014

#81 - 15. 2. 2014, 17:10

Tak to je fajn, že je to takhle. Já myslel že známky spíš ubývají a je jich mín a mín. Je dobrý že jsem sem zabrousil a dost se tu dozvěděl hned na začátku. Horší by bylo kdybych měl už zpola zaplněné album známkama a zjistil že nejsou kvalitní. To by mě asi dost otrávilo. Takhle můžu postupovat tak jak se má. Hledat kvalitu a počkat si. Já si musim uvědomit že mám spousty času na tenhle koníček. .-) Už sem zrušil i pár aukcí díky tomu to co jsem zde poznal a bylo mi poraděno. Ale přeci jen pár přehmatů jsem udělal, ale jen málo.

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2010

#82 - 15. 2. 2014, 17:11
Díky Pavlínko. Já mám stále pocit že to musim urvat co nejdřív a co nejvíc, protože už nic nebude za chvíli. Nevim proč mám tenhle pocit zafixovanej. Možná časem až poznám že je toho spousty a stále a kvalitní, že se uvolnim. ;-)

ANo, ten pocit znám taky a trvá celkem dluho, než se to naučíš ovládat;) Zcela obecná rada- pokud se něco objeví na Aukru, většinou(!) to až taková vzácnost není. Čímž nemyslím, že to nemůže být drahé, ale dá se to sehnat. Výhoda aukra byla, že se tam daly věci sehnat levně, když třeba někd prodával něco, o čem neměl šajnu. ALe i toto pomalu odpadá, protože je stále více sledováno. Špeky, které jsou k vidění jednou dvakrát za život, se prodávají spíše v sálových aukcích. A pokud budeš pokračovat, velmi brzo tě čeká otázka pravosti známek (a lepu) a tam je aukro apod už někdy úplně o hubu...

Otakar18

Uživatel

Zaregistrován
10. 2. 2014

#83 - 15. 2. 2014, 17:16

Jaa-chym a kde je tedy nejlepší nakupovat známky? Ve filateliistickém obchodě? jeden tu máme, ale já radši pro pohodlnost nakupuju z domova přes aukro většinou a něco i z jinejch serverů. Je teda lepší v kamenném obchodě nakupovat i z hlediska pravosti známek?

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován
9. 2. 2008

#84 - 15. 2. 2014, 17:21
Tak to je fajn, že je to takhle. Já myslel že známky spíš ubývají a je jich mín a mín. Je dobrý že jsem sem zabrousil a dost se tu dozvěděl hned na začátku. Horší by bylo kdybych měl už zpola zaplněné album známkama a zjistil že nejsou kvalitní. To by mě asi dost otrávilo. Takhle můžu postupovat tak jak se má. Hledat kvalitu a počkat si. Já si musim uvědomit že mám spousty času na tenhle koníček. .-) Už sem zrušil i pár aukcí díky tomu to co jsem zde poznal a bylo mi poraděno. Ale přeci jen pár přehmatů jsem udělal, ale jen málo.

V tomto máš velkou výhodu. Já začala v šesti letech jako samouk (a to jsem dodnes) a tatka v dobré víře sem tam něco koupil a později by dal prodejci po hubě. Těch špatných nákupů ale nebylo mnoho a záhy jsem poznala pár lidiček i tady z fora, se kterýma už šly nákupy lépe 😉

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#85 - 15. 2. 2014, 17:28

To Otakar18.

Největší tragedie je , pokud začínající sběratelé nakupují na Aukru a podobných adresách. To si nedovolí ani sběratelé, kteří za sebou mají mnohaletou praxi a mnohaleté zkušenosti. Je ve vašem zájmu mít známky v ruce a učit se, než kupovat materiál přes internet, když nemáte nejmenší tušení jak vypadá.
Sběratelství je také o kontaktech, přátelstvích atd. a né o lenosti, kdy budete přes internet zadávat limity.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#86 - 15. 2. 2014, 17:33

Evropa1 napsal/a:

To Otakar18.

Největší tragedie je , pokud začínající sběratelé nakupují na Aukru a podobných adresách. To si nedovolí ani sběratelé, kteří za sebou mají mnohaletou praxi a mnohaleté zkušenosti. Je ve vašem zájmu mít známky v ruce a učit se, než kupovat materiál přes internet, když nemáte nejmenší tušení jak vypadá.
Sběratelství je také o kontaktech, přátelstvích atd. a né o lenosti, kdy budete přes internet zadávat limity.

Nemôžem súhlasiť s tvrdením, že ani skúsení zberatelia si nedovolia nakupovať na áčku. A to už prečo? Ja mám napr. asi 75-80% zbierky práve odtiaľ, a zatiaľ som sa nikdy nepopálil.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

zakoukanyhonza

Uživatel

Zaregistrován
10. 1. 2012

#87 - 15. 2. 2014, 17:35

já se na A .. párkrát spálil ,ale to spíše ze začátku - vlastní blbostí ´= nezkušeností ...taky tam jsem často😉

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2010

#88 - 15. 2. 2014, 17:38

pro evropu - Mno, zde bych si dovolil polemizovat - aukro může být relativně bezpečné, když víte od koho nakupovat. Spousta (většina) kamenných prodejců má své účty i na Aukru - naštěstí, jinak bych měl jako děčíňák dost problém, jezdit v lepším případě do ústí, ale spíše do prahy, co že má zrovna flaška nebo stošek nového.. když mi od takového prodejce přijde něco, co se mi nepozdává, nikdy nebyl problém o zase poslat zpět...

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#89 - 15. 2. 2014, 17:39

jedine kupovat od overenych predajcov, ktory tam maju zriadene eshopy, a sledovat ponuky
pravidelne kupujem cez aukro od roznych dodavatelov a v pohode.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#90 - 15. 2. 2014, 17:40

Evropa je numizmatik tak zas vidiet mincu a znamky je ina vec

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.