Zaregistrován
21. 3. 2011
Díky dejvy,uvidíme.Radši bych ji přeobjednal za tuto,záleží co na to Zdeněk.
Multifunkční tester Leuchtturm - 3 funkce v 1 přístroji - 340 357.
Zaregistrován
9. 8. 2011
Tohle téma se objevilo zrovna, když řeším něco podobného.
Mám tohle: http://eshop.infofila.cz/vytahovaci-lupa-10x-s-led-diodami-a-uv-lampou-338-3585
Dá se s tím určit druh papíru? Protože pokud ano, něco dělám blbě. Nedávno mě to napadlo vyzkoušet. Vzal jsem si známky, které by se podle katalogu Pofis měly lišit barvou fluorescence. Ale neliší.
Všechny známky, které mám a mají fluorescenční složku, svítí fialově. Naprosto jasně se dá odlišit známka na papíru bez fluorescence, ale jakmile má jakýkoli typ fluorescence, svítí mi jen a pouze fialově.
Třeba známka ČR pof. 655 květ sasanky má mít papír fl-an3, který by měl svítit jasně zelenožlutě. Mně svítí fialově.
Je na to nějaký speciální postup, nebo má ta lupa UV LED s jinou vlnovou délkou, než je třeba mít? Nenašel jsem to.
Předem dík, za jakoukoli radu.
Zaregistrován
7. 6. 2010
ja pouzivam klasicku uv lampu a zvlast lupu 5x a na dv 10x zvacsenie a som spokojny...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
9. 3. 2010
Pavel, možno by bolo s ohľadom na Tvoju otázku toto zaujímavé čítanie - https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/posledni-vzory-cr-pod-uv-lampou-7665
Zaregistrován
9. 8. 2011
Brett: Díky moc za odkaz.
Jinak já jsem byl dosud taky spokojen se svojí lupou 5x a UV lampu jsem plánoval pořídit někdy v budoucnu. Ale dostal jsem tu vysouvací lupu s UV diodou, tak jsem ji chtěl vyzkoušet a evidentně to na typy fluorescence papíru není to pravé.
Zaregistrován
6. 6. 2016
Pořízení UV lampy pro zkoumání známek Jihovýchodní Asie je zbytečné nebo vhodné? Byl v těchto zemích používán jen neupravený papír? Je to specifikum pro pár zemí v Evropě, Británii, USA...?, nebo se svítící přísady používaly po celém světě? Nerad bych investoval a pak by mi nic nesvítilo🙂, děkuju za radu.
Zaregistrován
7. 4. 2013
Myslim, ze Cina, Japonsko (neni JV Asie, vim), Malajsie, Thajsko, Singapur je vse maximalne OZ papir. Ale u modernich Filipin (ca. 80 leta plus) je myriada emisi vyplatnich znamek lisicich se fluorescencnimi natisky, takze zalezi na tom, jakou zemi chcete sbirat. U Indonesie nemam prehled po roce 1990, ale predtim tam taky FL papiry nepouzivali
Zaregistrován
23. 2. 2009
UV lampa se dá využít také k odhalování padělků a reparací.
Zaregistrován
7. 4. 2013
a barevnych odstinu - takze ji vyuzije i sberatel "klasiky"
Zaregistrován
6. 6. 2016
Konkrétně jsem myslel na Vietnam. Koupil jsem pěkné, svěží, kompletní období Vietcongu přímo z Vietnamu. (Přes ebay.com :/, což nevím, jak profíci na tento zdroj pohlíží?, ale to je asi na jiné vlákno). Mám několik ks známek z místních zdrojů, použité, ražené a nepochybuji o jejich pravosti. Při porovnání se mi pár kusů zdá, že papír má trochu jinou strukturu a je i nepatrně tlustější. Barva, zoubky, detailní vyobrazení sedí. Kvůli vlhkému podnebí dělali známky bez lepu a jsou neražené, což by mohlo usnadnit padělání a soudruzi jsou v tomto docela šikovní. Mohlo by jít i o nedokonalé výrobní procesy v minulosti či použití jiných papírů, což netuším, jak v tomto byli striktní. Napadlo mě ty kusy, co mám ze dvou zdrojů porovnat pod UV lampou, ale vůbec netuším, co bych pod ní vykoukal, jestli jen dva tmavé čtverečky, tak by mně přišla škoda do ní investovat. Asi známky vezmu s sebou prvně někam na diskotéku, nebo někam, kde mají UV zářivky🙂. Napadlo mě koupit tady na infofile vytahovací lupu zvětšení 10x i s UV lampou za 310 Kč, jestli by to stačilo?, přinejhorším bych měl aspoň lupu🙂. Předem díky za rady.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.