Zaregistrován
11. 10. 2015
Koupil jsem si nejdříve přenosnou lupu s UV světlem asi za 250 korun, ale je to jen takové blikátko sloužící k rychlému hledání rozdílných papírů na stránkách zásobníků. Jestli chceš položit dvě, tři známky vedle sebe a porovnávat je, doporučuju stolní lampu. Pořídil jsem si Multi-tester od Leuchturmu a jsem s ní spokojený. Sám jsem čekal asi tři měsíce než jsem jej objevil na internetu za slušnou cenu.
Zaregistrován
12. 5. 2011
ja mam tu stolni od Safe a jsem maximalne spokojeny
Zaregistrován
6. 11. 2017
Dobrý večer,
chcel by som sa poradiť, či vyššie spomenutý multitester je vhodný aj pre rozpoznanie priesvitiek, aká je kvalita, prípadne či radšej siahnuť po niečom inom. Ďakujem.
Zaregistrován
11. 10. 2015
Multi-tester provedením slouží spíše ke kontrole vodoznaku na bankovkách. Pokud tam vložíš známku, překáží ti při zkoumání bílým světlem (svítí zezdola) obraz známky . Při zkoumání UV světlem (svítí seshora) lze průsvitku lépe rozeznat. Ale ke zkoumání průsvitek UV lampu moc nepoužívám. Známky (sbírám ČSR I 1918-39) naskenuji a u některých je v počítači krásně vidět vodoznak. U zbývajících použiju černé sklo ze svářečské kukly a lékařský benzín. Nakonec mi jich zbyde několik, kde nedokážu nic objevit nebo jen kousek průsvitky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.