Zaregistrován
20. 12. 2012
Pokud už srandičky skončily .Někde,ovšem už nevím kde,jsem se dočetl,že se jedná o kance.
Zaregistrován
24. 3. 2010
S tými srandičkami opatrne 😆 Podľa mňa toto zviera nemá s kancom spoločný ani jeden znak. 😉 Schválne to skús pohľadať, celkom ma zaujíma, ako to autor vysvetlil.
Obrázky:
Zaregistrován
13. 3. 2011
kopyta maju spoločne.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Ještě ten původní zdroj hledám,ale mám tu jiný pramen.Zatím co Huszár tam má otazník,tak J.Rupp na straně 8 v Numi Hungariae,vydáno 1846 v Budae uvádí: "Porcus vel sciurus "bez otazníku,neboli volně přeloženo,prase nebo veverka.Ještě obrázek od pana Gůgla.Bohužel neumím stáhnout i popis těch obrázků,kde je uveden "porcus".
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
priznam se, ze jsem se nad tim retardovanym zviratkem nikdy prilis nezamyslel, nicmene historicky nazor, ze se jedna o veverku mi prijde s ohledem na vyobrazeni absurdni (zrejme zpusoben tim dlouhym zahnutym ocaskem). taktez prase povazuji za nepravdepodobne, tedy netrpel-li rezac zelez svalovou paralyzou a raznice neni vytvorem z chranene dilny (bez urazky).
co je podle mne dulezite? kulicka pred tim stvorenim. podle mne micek. a komu hazime micek? psovi? proc pes? protoze to pro krale byvala docela dulezita zvirata, s nimiz mnohdy sdileli i loze. takova dulezita kratochvile jako hon se bez psa neobejde. a uz jste prosim nekdy videli manzelku, jak vam prinese sestrelenou kachnu, uzene jelena a statne se vas zastane pri boji s kancem?😃
lovecky pes byl proste dulezity. hlasuju tedy za vyobrazeni sice notne zmrseneho, ale presto dle me nejpravdepodobnejsiho, kralova oblibeneho loveckeho psa
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ta gulocka bude urcite nieco znamenat, ako je to s historiou lanyzou nehladali ich niekedy divoke svine?
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
30. 5. 2009
Oliho teorie se mi docela zamlouvá. Je pravda, že pes ke královskému dvoru patřil a kolikrát jsou vidět vyobrazení krále se svým věrným psem u nohou (samozřejmě myslím na obrazech, ne na mincích :-))
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
26. 6. 2011
Pes/vlk.
Bodka od kruzidla nemusela byt len koli kolopisu. Rezac asi nebol dost zrucny, co je vidiet aj podla obrazkov, aby dal dokopy sumerny kruh perlovca. Perlovec potreboval, aby sa zhruba s obrazkom trafil do velkosti strizka (okrem ineho).
Zaregistrován
15. 4. 2010
já si myslím že to není zvíře,ale mytologická obluda Mantichora
Zaregistrován
15. 4. 2010
mantichora
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.