Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
Topa, aspon odhad... 2, 5, 10, 100, 500? pls🙂
Zaregistrován
15. 7. 2007
no a k tomu grosi... vzhledem k tomu, ze ho zna Donebauer je jasne, ze toto falzum, pokud vzniklo jako pozdejsi, vzniklo pravdepodobne pred rokem 1888 (nebylo-li zarazeno do sberatelovy sbirky az posmrtne) a zde je na snade otazka, co tenkrat koho vedlo k tomu vytvaret falza minci (navic tak zbytecne neumeleho)... ano byl tu Hanka a jeho zlaté mince velkomoravského knížete Rastislava, to melo svuj "smysl", ale kdo by se zabyval v padelanim relativne bezne mince v dobe, kdy bylo sberatelstvi bohemiky v plenkach?
muj nazor - at se to tu rozprodi - je takovy, ze se skutecne jedna o padelek stredoveky, avsak nevznikly v ceskych zemich, ale tam, kde byl prazsky gros bernou minci, kde byl prazsky gros sice dobre znam avsak na druhou stranu ne na tolik, aby se nekdo trapil nad "PRAGeySeSRe" misto "PRAGENSES"...
jinak smysl konani by jiste odhalilo i slozeni mince... kvalita kovu...
Zaregistrován
20. 7. 2007
taky se už ke mě tento "groš" dostal - dokonce jsem ho v září vyvěsil na náš web do sekce co není originální mince s textem Pravděpodobně dobové ? falzum
http://bobr-gros.hunarovi.com/fotogalerie/cechy-ostatni/kopie-c-5
Zaregistrován
15. 7. 2007
vajo... tak uz vim, kde sem ho videl predtim...
Zaregistrován
22. 4. 2007
Že by to byly mince z polské filiálky? 😉 😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
Topa no tak, prosiiiim...
Zaregistrován
22. 4. 2007
To je tajné😉
a dokud nebude dost materiálu, tak ze mne nic nedostanete
je třeba počkat do léta, až se nasáčkuju do hradeckého muzea a nafotím ten jejich nález...teda pokud to půjde
Zaregistrován
15. 7. 2007
:( ja to chtel vedet proto, jesli si ho mam nechat nebo ne...
Zaregistrován
23. 6. 2007
Topa : Tobě se podaří vetřít do Hradeckého muzea?
Mě by tam taky zajímalo pár věcí. Jestli tam máš někoho známého, rád bych se připojil a zkusil dohledat své věci.😆
Zaregistrován
22. 4. 2007
Oliver: já bych si ho nechal
pavelgregor: no zatím je to jen zbožné přání 😕
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.