Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
25. 11. 2020
"Už jsem viděl stříbrnou kopii 5 Koruny 1900 nalezenou na poli"
Zajímavý.....bylo nějak poznat že šlo o kopii, zvlášť když to bylo stříbro? Nebo to poznal až znalec?
Zaregistrován
7. 8. 2014
Peknej grosik, za me jen skoda toho "vylesteni"...
Zaregistrován
13. 4. 2014
Ta pětikoruna byla odlitek, ale zdařilý. Na první pohled mě to vůbec nenapadlo.
lub121@seznam.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
podle mne lepsi nalez nez prava petikacka, ne ze by to byla nejaka vzacnost, ale obyc petikacka je nuda😃. v te dobe se falsovaly. chystam vyhledove o nich clanek (podobne jako uz opublikovana falza zlatniku FJI). nebylo by foto?
Zaregistrován
26. 8. 2012
Užitečné stránky pro základní představu(nejen litých pětikorun,ale i dalších levých nominálů):
http://www.hamispenzek.hu/hamis_fempenzek_korona/hamis-5-korona.php
Zaregistrován
25. 11. 2020
No s těmi kopiemi Florinů FJI jste mě docela vyděsili:D Mám 2 lesní krásné, ale vypadá to jako stříbro, tak snad ok:) Jinak tedy díky za rozšíření skromných znalostí, vůbec jsem netušil, že se stříbrné mince v takové míře padělali. Dobré je, že většinou tedy obecnými kovy.
Zaregistrován
15. 7. 2007
bylo to hodne bezne, jak u zlatniku, tak i u minci korunove meny. obvykle cin, antimon a olovo:
Falza rakousko-uherských zlatníků
ale opet - s vyjimkou nejakych par rocniku / mincoven jsou to bezne a obycejne razby, takze najit / vlastnit falzum je urcite aspon o chlup lepsi, nez mit minci pravou - to ma uplne kazdej 😁 😁 😁
Zaregistrován
13. 4. 2014
Zaregistrován
15. 7. 2007
super jsem zvedavy. kdyby byla i hmotnost, nebylo by to od veci🙂
Zaregistrován
28. 10. 2018
z webu pana Richtera:
"V listopadu 2011 uveřejnil Jiří Hána v numismatických listech článek, kde popisuje a rozebírá depot grošů Václava II. Byl mezi nimi dosud nepopsaný typ či varianta groše Sm.1, kde chybí šikmý dřík v písmenu N......"
Možná mám i já takový.Koupil jsem ho před asi 3lety na my-shop.com,prodejce byl jak si matně vzpomínám ze Švédska.
Dnes jsem chtěl svých 6 grošů Václava nějak rozlišit podle toho webu a vyšlo mi,že ten můj nejlepší groš odpovídá nejspíše té popsané variantě.Jako by ten dřík byl na razidle už setřený...
Koupil jsem si dobrý foťák,tak je to zřejmé.Mirek
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.