Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
20. 8. 2007
Tak překvapivě mi pán odepsal - sice o moc lepší fotky neposlal, ale je vidět celá mince.
[
[
[
Že by Sm. 4 - s nedoraženým křížkem - příjde mi opravdu, že je jen aymetricky nedoražený a že to žádná kytička není.
Zaregistrován
12. 8. 2006
Vypadá to, že je to jak jsem si původně myslel - v jednom místě silnější střížek a při ražbě to takhle "dopadlo"
Zaregistrován
22. 4. 2007
Jasný křížek😉
Zaregistrován
22. 4. 2007
Ještě k tomu groši z Vorlové. Zajímavé je umístění té tečky ( kroužku ) zrovna v místech, kde by byla jedna tečka z dvojtečky... Samozřejmě že to nemusí být vada mince, ale třeba zanesené razidlo nebo prostě špatně vyryté
( zapomenuté ). Zajmavý je ale i ten perlovec..
Zaregistrován
20. 8. 2007
U gorše z Vorlové - bylo by dobré vidět ho v reálu
- kdyby to bylo špatně vyryté razidlo - resp. jak píšeš zapomenuté vyrytí jednoho kroužku
- tak to by vlastně byla nová varianta - ač omylem vzniklá - jistě by z takového razidla muselo vzniknout více kusů mincí
samotné zanešení razidla v tomto místě - asi nejpravděpodobnější ? - nevím ?
to už těžko prokážeme, ale z fotky jak ji vidím za denního světla tam není ani náznak druhého kroužku
Zaregistrován
7. 10. 2006
tak tu máme zase jeden zajímavý kousek, je to dobový padělek nebo novodobé falzum .... ?
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nemusí to tak byť, ale ja som presvedčený, že sa jedná o novodobé falzum. A ešte otrasne prevedené.
Zaregistrován
22. 4. 2007
Vypadá to jako groš, co jsem si jednou vlastnoručně vyrazil v Brně na vánočních trzích🙂
Zaregistrován
7. 10. 2006
mě to právě také přijde na novoděl, myslím, že už jsem přesně takový kus na aukru viděl ...
Zaregistrován
17. 11. 2007
Myslím,že je to tento http://www.aukro.cz/item518124482_stary_gros.html
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.