Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1301 22. 9. 2009, 22:23

Ty vole kacuro.😉 Ty si to vyriešil. No dobre, nebudem už riešiť nič. Ale že by tie malé mesiačiky pod krkom leva boli až také veľké ako pri type IX. a že by tá predná pravá tlapa bola tak blízko hlavy ako pri type IX., to by som mierne zapochyboval. Ale pochybnosti sú od toho, aby sa osvetlili, to súhlasím. Takže prehrávam 17 : 1, ale ešte žijem. 😈

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#1302 22. 9. 2009, 22:34

hoši hoši, už několikrát tu patason upozorňoval na to, že nelze vždy každou minci určit zcela přesně podle jeho katalogu, podle všech sledovaných kritérií, neb mnohé typy se razili dlouhou dobu a počet razidel byl veliký! přeci neurčujeme jednotlivá razidla, ale jen nějaké základní typy s různými obměnami - variantami a podvariantami. takže vždy se musí najít nejbližší možná varianta😉

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#1303 22. 9. 2009, 22:35

Archy: jedním ze základních poznávacích znaků IX. typu je pravá tlapa spojená s prvním měsíčkem prostřední řady, všechna ostatní kriteria jsou pro mě druhotná😉

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1304 22. 9. 2009, 22:42

To kacuro, je mi to jasné. Preto sa od Václava IV. radšej držím stranou a venujem sa jemnej štylistike grošov Jána toho oného... ako sa to len volal, ani neviem, ale veď si rozumieme, nie? 😉 Václav IV. mi niekedy priadá ako Vladislav Jagelovský, ale Václav bol aspoň spracovaný Jirkom (čo neznamená, že p. Hásková spracovala Vladislava zle). Ale je tam stále toľko objavných možností, až mi z toho naskakuje husia koža. Na druhej strane Václava IV. mimoriadne potrebujem, tvorí totiž 90% nálezov grošov na Slovensku. No nič, musím makať a učiť sa. 😞

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1305 22. 9. 2009, 22:46
Archy: jedním ze základních poznávacích znaků IX. typu je pravá tlapa spojená s prvním měsíčkem prostřední řady, všechna ostatní kriteria jsou pro mě druhotná😉

To myslíš vážne, že ostatné kritéria sú pre teba druhoradé? Ale to si dosť radikál, nie? No ja už som písal Kucerovi, že či na pôvodnom razidle mala, alebo nemala tá medzera medzi tlapou a mesiačikom byť, to sa asi nikdy nedozvieme. Naozaj sú ti ukradnuté ostatné záležitosti o ktorých som písal? 😲

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#1306 22. 9. 2009, 22:47

jo jo, proto také kdybych potřeboval poradit s Janem, jsi s jaxem první na seznamu lidí, na které bych se obrátil😉 Václavovi i Vladislavovi jsem docela přišel na chuť, jejich určování mě celkem baví, i když je pravda, že na to také člověk musí mít náladu, piplat se se všemi těmi rozdíly v duchu rébusů "najdi deset rozdílů"😃

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#1307 22. 9. 2009, 22:49
To myslíš vážne, že ostatné kritéria sú pre teba druhoradé? Ale to si dosť radikál, nie? No ja už som písal Kucerovi, že či na pôvodnom razidle mala, alebo nemala tá medzera medzi tlapou a mesiačikom byť, to sa asi nikdy nedozvieme. Naozaj sú ti ukradnuté ostatné záležitosti o ktorých som písal? 😲

v případě IX. typu to myslím vážně😃 ty věci co jsi psal v příspěvku 1301 jsou pro mě v tomto případě irelevantní😃

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#1308 22. 9. 2009, 22:49

po zcela nezralé a unáhlené úvaze si dovoluji tipovat drakův groš podrobněji jako :

H IX.e/4

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#1309 22. 9. 2009, 22:53
po zcela nezralé a unáhlené úvaze si dovoluji tipovat drakův groš podrobněji jako : H IX.e/4

tak s tím si dovolím nesouhlasit a stále si stojím za svým určením😃

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1310 22. 9. 2009, 23:01
v případě IX. typu to myslím vážně😃 ty věci co jsi psal v příspěvku 1301 jsou pro mě v tomto případě irelevantní😃

Mám dojem kacuro, že ty už v poslednej dobe berieš ako irelevantné všetko napíšem.😉 Ale oukej. Ja sa nebudem prieť na poli kde som absolútny začiatočník, možno máte pravdu ty, Kucera a jacx. Ja si stále (my Slováci sme tvrdohlavý národ) myslím svoje, hlavne o tých irelevantných záležitostiach. Prvý lev typu IX. je absolútne vylúčený, zrejme aj vami ostatnými. Druhý lev by mohol byť, ale videl som toľko levov typu IX. a naozaj mali tak veľké mesiačiky pod hlavou, že sa preda len musím pustiť do (strateného) boja a povedať, že mi to nesedí. Žy by bola veľkosť malých mesiačikov irelenantná, s tým nesúhlasím. Ale (keďže ste väčšina a odborníci), tak ako som povedal, snímam klobúk a prispôsobujem sa vášmi verdiktu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.