Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Oliver- tvé bádání mne donutilo otevřít album a podívat se na mé čtrnáctky. Když je dám vedle sebe, je fakt, že jsou mezi nimi ty, které jsou znatelně vyšší (c) a drué znatelně širší (b) . No a pak jsou tam takové koruny, které jsou něco mezi tím. Prostě nevíš, zda ji zařadit k vyším nebo už širším. Těžko se mohli řezači želez přesně velikostně trefit do rozměru, který udělali před tím. Takže asi záleží na úhlu pohledu, prostě jak ti ta koruna připadá... Je to mezikus 😁 😁 😁

Také se pak na ně lépe kouknu. Ten lev u prvního mne mate. Ta kulička pod tlapou se často vyskytuje u typu lX a ta koruna taktéž. I to N. Hlava lva spíše připomíná XlV. i to, že se zdá horní tlapa jako volná. Přesto bych ho typla spíše na typ lX.d/ . Takto to připadá mně. Ten druhý bude pozdní XlV. mně osobně mate počet zubů a nevím, jestli upřednostnit to, že dole jsou dva a nahoře jen jeden a nebo jejich součet 3. Pak by to nejspíš bylo to, co napsal Archy.
Také si vůbec nejsem jistá. Co na to Patason? Ten první je lX. nebo XlV.???

střílím od boku:
ten horní podle mne bude typ H IX. - některá z prvních variant již s dotaženou korunou
odpovídá tomu myslím jak koruna na líci tak i napojení levé zadní a levé přední tlapy lva
dolní je typ H XIV.- tady si bez knihy podrobněji netroufám, ale koruna má složité lístky takže mladší typ

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.