Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Jo jo, vím jak to tady chodí....študuju každou stránku a snažím se z každého přízpěvku něco přiučit...A když si už myslím, že to nějak dám dohromady, tak mě někdo vyvede z omylu a jsem tam, kde Baťa...a i bez dřeváků...😆
K těm detailům.....je to pro mě problém, netajím se...přikládám fota, kde je to zářně vidět...podle mne má lev z tlamy vyčuhující jazyk....Nevím do jaké míry je to podstatný detail, protože pokud ho budu brát na zřetel ,tak jsem v koncích s určením....vím groš je v katastrofálním stavu ( to ty začátky....nehleděl jsem na kvalitu, ale na kvantitu...👿 ), ale nějaký náznak jazyku tam je...nebo ne?
Obrázky:

Jo, to je taky možnost....zkusil jsem to nafotit líp, ale nějak to nejde...tak aspoň tak....Já tam vidím jazyk....takový náznak.....až k tlamě....🙄

Ještě foto, sorry
Obrázky:

Bigger- k tomu výše, konečně jsem schopna koukat se do textu, tak jsem otevřela typologii- tu nohu, co považuješ za důležitou, si myslím že až tak není. Tento znak mají dle mého názoru i typy Vlll a nebrala bych ho moc za určující. To spíše, kdyby byla "kulička" pod druhou horní tlapou. Tu tam mívají větší často devítky, ale není to pravidlo a může být i u osmiček. To jsem ale odbočila. Doporučuji nahlédnout do typologie na foto typu Vlll. hned na první fotce najdeš lva, který je tomuto velmi podobný, všemi znaky. Takže teď, s knihou v ruce, bych to viděla na typ VIII. Ještě k té noze- nesmí se ty obrázky v typologii brát "doslova" . Je nutné si uvědomit, že rytec želez, nikdy nemohl vyrýt naprosto stejného lva. Vždy jsou na mincích menší či větší odchylky. Takže se nelze držet pouze jednoho detailu, ale zvážit všechny. Já osobně si nejprve na hrubo určím minci podle lva a pak se podívám na korunu, zda k typu pasuje. Nakonec přijdou ostatní znaky. Každý to dělá trošku jinak a má na to jiný systém. Takže je toto můj názor. Stejně ale jak jsem psala, mně osobně dělají osmičky a devítky docela problémy, takže já to s jistotou nechci tvrdit. Mít ji ale v ruce já, zařadila bych si ji nejspíš právě jako typ Vlll.
Tak, a jdu si zase lehnout... 😳

Ok, díky korunko....Docela vyčerpávající. Jen mi prosím, až zase vstaneš, zakroužkuj tu " kuličku "...Já jsem asi slepej....😲 😲 😲 Prostě ji nevidím.....

..máš kliku, ještě jsem neodešla. Ani ji kroužkovat nemusím. Máš přímo na ni nakreslenou tu horní šipku. Ale pozor, jak jsem psala, mohou ji mít VĚTŠINOU devítky, a to dokonce volně, nebo větší, ale opět to v žádném případě není pravidlo a opět bych ji brala jako pouze jeden ze znaků, ke kterým bych já osobně přihlížela a brala v potaz...

..dám sem tento grošík, který má tu kuličko pod druhou horní tlapou, volnou. Nebo téměř. Mám jej určený, jako typ lX., a doufám, že to není typ Vlll. Fakt se mi tyhle dva určují špatně a kdyby to byl typ Vlll, pak by to byl důkaz toho, že ani tento znak není důležitý. Mrkněte na to všichni, alespoň mi ho zkontrolujete 😁 ..štíhlejší lev, menší hlava, trochu jiné postavení horní tlapy, trošku vypadá, že má dolní čelist otočenou nahoru, což by mohlo mást, ale na minci to vypadá, že jsou to zuby, ... tak snad opravdu typ IX. Tak a teď už fakt jdu 😁
[
](http://img.janforman.com/P4080004gefg.JPG)[

Ahááááá, tak tohle myslíš....Tak nevím....jestli to někdy dám hned napoprvý....😕
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.