Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Ten s jazykem mi připadá jako mohutný lev typu Vlll., takže bych se přiklonila k tomu, jak jste ho tu všichni určili. Nekoukám se do knihy, takže se nebudu vyjadřovat k podvariantě.
K té čtrnáctce ti pošlu fotku, co jsem myslela. Lilie v koruně, které jsou volné jsou velmi specifického tvaru a mně ten jejich tvar ta XlV. dole na předchozí stránce, je strašně moc připomíná, ale jak píšu, jsem třeba uplně mimo. Vydrž, dám sem typ XlV.a/...

Tuto mezírku má pouze varianta a. Jenže jde o to, že tady je to naprosto jasné, že lilie v koruně jsou volné. U mnohých být tak vysoko bůbec nemusí a ta mezírka je nepatrná. Když se pak k tomu přičte dvojráz, který je na tvé minci, může se stát, že mezírka zanikne. Já si podle posunu té lilie vpravo myslím, že byla volně. (zakreslila jsem to červeně na tom tvým (foto nad těmito fotkam)i. Zkus vzít lupu a kouknout na to. Nebo pokud sem můžeš dát detail (lepší foto) z této části mince, ... ale jak říkám, nechci nic tvrdit, jen mi tak připadá a možná jsem vedle jak ta jedle a opravdu to bude to, co psal Archy...

Tak nevím, jestli ti to pomůže......Já si nejsem jistej co tam vlastně vidím....Jinak díky za tu poznámku o volných liliích v koruně...Já si toho ještě nevšiml. Díky.😉
Obrázky:

..hm, tak z toho opravdu vůbec nic nepoznáme. Sice mi ta pravá lilie opravdu připadá vybočená, ale ani omylem bych si to netroufla tvrdit, že původně byla volná. Takže mi sice svým tvarem A připomíná, ale nejdůležitější znak není patrný, takže to být vůbec nemusí. To budeš mít jistější, když si k tomu raději napíšeš jen ten typ xlV. může to být jak psal Archy, tedy od varianty A až C. I když mi ta koruna spíše připadá širší, ale to už může být opět jen subjektivní pocit.

Len zbežne pozerám a nemám čas sa tu teraz venovať, ale ten na predchádzajúcej strane že by mal voľné lístky v medzerách, to mi príde celkom trúfalé tvrdenie. Musím si prečítať večer podrobne všetky príspevky, či náhodou to nebolo myslené ako iba možnosť, pokiaľ to korunka tvrdíš kategoricky, tak s tebou nemôžem súhlasiť. Hádať sa samozrejme nejdem, pretože asi nemám taký orlí zrak ako ty, len by som bol opatrnejší, to je všetko.

Archy. prosím, mrkni se na podrobněji...na příspěvky. Rád bych si to nějak zařadil.....Jinak jsem se pokusil určit další, ale dám ho sem až potom, co se dopídíme nějakému konci.....

Já vím, bohužel......Jen bych chtěl počkat na Archyho a pak si udělám nějaký závěr.... Škoda jen, že si Václav nechal razit groše z tak "naředěného" stříbra oproti třeba Václavovi. A o těch razidlech....raději pomlčím. Dnes jsem si vybral na určení další kus....prohlížel jsem si ho a pak i ten zbytek grošíků a nadával jsem, jak to tak mohli tenkrát odfláknout......:-))

Takže pozeral som na to ešte raz a nie som si istý. Korunka správne argumentuje posunutím pravého lístka v korune. Naozaj si nie som istý, je škoda že tam nie je vidieť viacej, aspoň jeden lístok. Korunka všetko písala ako možnosť, teda istotu nemá ani ona. Myslím že sa viacej nepohneme, ale pokiaľ by lístky s korunou boli spojené, predpokladám že platí moje určenie. Bigger, pod lupou nevidíš nič?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.