Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1721 19. 4. 2010, 22:37

Všetko už bolo povedané, tak sa nebudem veľmi zapájať. Groš som mal v ruke a s Oliverom sme mali dojem (asi oprávnene) že sa jedná o leva ktorý je od variantu e. Bohužiaľ či ide o variant e, alebo f sa nedozvieme. Takisto sa nedozvieme či bol opis TERCVS alebo TERCIVS. Všetci hovoríte správne, že to proporčne vychádza skôr na TERCVS, ale videl som veľa grošov kde bol proporčne rozhádzaný opis a vždy v slove TERCIVS. Takže nemôžeme tvrdiť s istotou o ktorý opis sa jedná, každopádne to bude variant e, alebo f. Viac asi naozaj nedokážeme. Každopádne Oliver dobre že si ho z burzy zobral, zaujímavý grošík a je v dobrých rukách.😎

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#1722 19. 4. 2010, 23:04

super, diky Archy🙂 tak vsem dekuju, jsem rad, ze jste se tu tak pekne sesli a pospekulovali... byt urceni jednoznacne neni, zavery vicemene jednoznacne jsou... dik

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#1723 20. 4. 2010, 09:51

Tak koukám, že toho lva vidím úplně jinak. Mně připadal hubený vysoký s malou hlavou, zatímco e, f má lva menšího mohutného s velkou hlavou. Takže já to viděla na D, ale byla jsem přehlasována, ...😁 😁 😁

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#1724 20. 4. 2010, 10:02

korunko, tak to neber, nebrec... ja s tema lvama osobne mam celkem problemy, jen treba na tech fotkach me prijdou vsichni takovi mohutnejsi a ten muj vyzablejsi... spis sem se k e priklonil skrz ty perly na korune...

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#1725 20. 4. 2010, 10:12

No, Korunko, já to viděl na "f". Tak nevím, je pravda, že jsem nepostřehl výše zmiňované detaily, ikdyž to "a" mi přišlo zajímavé, ale neřešil jsem to.....V podstatě jsem si jen tipl na základě dolních měsíčků, ikdyž nebylo nikým řečeno kolik jich tam je.... Já teď sem hodím taky jedem VI.-kovej....bez kroužku a špatně čitelnej...Taky jsem si byl jistej tím "f", ale myslím si, že to taky s určitostí nikdo nepotvrdí....🙄 No, uvidíme.....Podle tvaru hlavy si myslím, že to bude VI.e - f.........😕

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#1726 20. 4. 2010, 18:19
korunko, tak to neber, nebrec... ja s tema lvama osobne mam celkem problemy, jen treba na tech fotkach me prijdou vsichni takovi mohutnejsi a ten muj vyzablejsi... spis sem se k e priklonil skrz ty perly na korune...

..né, nejspíš jsem zase vedle 😁 Ono na takto zachovalých grošík je to hodně loterie, takže kdo ví. Ale stejně 😳 😳 😳 😁 😁 😁

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#1727 20. 4. 2010, 18:37

..páč jsem ještě pod vlivem antibiotik, no vlastně ještě dva měsíce budu, (angína je prevít) tak mám asi halucinace 😁 😁 😁
Co je toto, co jsem na Biggerově minci zakreslila červeně? Mně osobně to připadá jako tlapa, ale jak říkám, možná zase halucinace :-)) Bigger, mrkni lupou prosím na toto místo, nebo prosím opět o detail. Mně to připadá, že je na minci víceráz nebo pootočení. Nějak mi nesedí hlava lva, ale asi je to klam. Jdu si pro knihu 😆
[

](http://img.janforman.com/3302Omt27qxj7q.JPG)

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#1728 20. 4. 2010, 18:55

Bigger- ale rozhodně děláš pokroky. Typově jsi ho určil určitě dobře, i já to vidím na typ Vl.. Horší je, že je to opět taková záhadnější varianta, kde alespoň já nevidím nic jednoznačného, právě v místě těch měsíčků mne to mate. Uvidíme, co na to ostatní. 😁

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#1729 20. 4. 2010, 19:51

Dík Korunko....toho si cením...Reaguju až teď, protože mě dcera nechtěla pustit dřív k počítači, než se dodívá na Barbi..........🙄 Co dodat.........
K tomu lvu....pokusil jsem se udělat detail, ale možná bude lepší ho udělat zítra na sluníčku...to se hned líp fotí....Podle mě ja tam lehký dvojráz ( na straně korunky - vnější opis ). Co se týče lva, tak nevím..... Spodní měsíčky tam jsou tři...opravte mě...Možná tě to trochu mate, protože je mince značně poškozená.....ale dvojráz na lvu nevidím....to bude asi těma práškama....😐 Ale neboj, nic netrvá věčně. Dej se do kupy.

Obrázky:

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#1730 20. 4. 2010, 20:09

Dík za detail. Tady už ty měsíčky také vidím tři. Na tamtom to byla na štěstí jen halucinace 😁 (spíše optický klam a hra světla, proto raději chci vždy vidět detaily 😁 no a fantazii mám také, jak vidíš 😁 ) Jinak bývá i skrytý měsíček pod horní tlapou, nebo částečně v ní, ale také bezpečně vidím jen tři, takže opravdu F? Raději to necháme na ostatních 😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.