Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1741 23. 4. 2010, 19:36
Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#1742 23. 4. 2010, 21:37

Ahoj kamaráde...to je na mě příliš velké sousto...Ten spodní .....si myslím, že je spodní lev je mladší.....bez drápů....nevím...Ale víš co?! Podle tvaru tlap a prvního měsíčku ve spodní řadě...jo, tipnul bych to na V. Podle "N" to už nedám....Další detaily nevidím.....Prosím tě Archy...mohl bys mi napsat svůj názor na ten groš, co jsem se pokusil určit....? Korunka by aj se mnou tak nějak souhlaila, ale potřebuju se nějak ujistit...Díky....😉

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#1743 24. 4. 2010, 13:07

Nedalo mi to a podíval jsem se i na ten tvůj první...VII.d/? Nevím...vidím zuby, umístnění měíčků, tlapy, malé drápy....koruna...Je to možné, podle knihy by to i mohlo být, ale nechci to tvrdit...nejsem ještě ten " starej vlk"......:-))

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#1744 24. 4. 2010, 16:11
Šupol som sem obrázok oliverovho leva a leva typu VI.c/2 na porovnanie. Oliver správne poznamenal že levovia variantov a-d sú mierne prehnutí dozadu, akoby dostali kopačku do ladvín.🙂 Oliverov lev je vyrovnaný a som presvedčený že sa jedná o hrubšieho a hlavatého leva variantov e-f. [ ...

Dík za srovnání. Máš pravdu. Takhle vedle sebe to opravdu vypadá na menšího robusnějšího lva. Já pořád říkám, že obrázky na srovnání jsou třeba 😁 😁 😁 Takže tímto dávám za pravdu 😁

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#1745 24. 4. 2010, 16:17

..tak do vašeho určování se pouštět raději nebudu, páč jsem byla na svatbě a zapomněla, že na antibiotika se alkohol nepije a teď hlava bolíííí😞 😞 😞
Bigger- jak je to s tou jedovatou 😆 😆 😆 kytkou??? Na netu jsem nic bohužel nenašla, asi ta latina (název) byla trošku nelatina 😁 😁 😁

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#1746 24. 4. 2010, 17:23

To je zajímavé, mě bolí hlava po alkoholu někdy i bez antibiotik😆
Jinak vaše schopnosti a diskuse o určování vám lidi můžu jen závidět, já bych skončil (i s pomocí literatury) u toho, že se jedná o PG Václava IV (nejspíš!🙂 ) a byl bych rád...

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1747 24. 4. 2010, 18:40

Tak jsem se jiz nekolikrat dival na ten prvni Archyho grosik, ale stale nevidim typ uplne jednoznacne. Na prvni pohled zaujme vysunuta spodni celist typicka pro VIII.d. Co mi tam vsak nesedi je ze lev je pomerne vysoky, prava predni tlapa nesplyva s prvym mesickem a take nasazeni prave zadni nohy k telu je na minci ponekud odlisne. Lepe mi ten lev pasuje k typu VII. a podle koruny nejspise k variante c. Po prohlednuti obrazove prilohy vidim i obdobnou spodni celist na obr.44 urcenem jako VII.c/1. Ale jak rikam, stoprocentne to tvrdit nemohu, hlavni urcujici znaky na minci bohuzel nejsou videt.

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1748 24. 4. 2010, 18:59

To Bigger - podival jsem se i na vas posledni grosik, typ VI. urcite a podle tvaru hlavy kdy cenich je vyrazne pred spodni celisti potom varianta e nebo f. Po shlednuti detailni fotky mesicku to opravdu vypada ze ve spodni rade jsou jen tri (var.f), ale dovedu si i predstavit ze prvni mesicek je skoro cely prerazeny tlapou (jako bych tam velmi nezretelne videl jeho velmi malou stopu). Takze ja budu opatrnejsi a zustanu u VI.e,f.

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#1749 25. 4. 2010, 08:06
To je zajímavé, mě bolí hlava po alkoholu někdy i bez antibiotik😆 Jinak vaše schopnosti a diskuse o určování vám lidi můžu jen závidět, já bych skončil (i s pomocí literatury) u toho, že se jedná o PG Václava IV (nejspíš!🙂 ) a byl bych rád...

:mrgreen:.. možná to opravdu nebylo tak úplně těmi antibiotiky 😁 😁 😁

Profilový obrázek
Bigger

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2010

#1750 25. 4. 2010, 10:45

Kučera: S tím měsíčkem....i to je varianta...Představit si to dokážu, ale jak píšeš, pokud to není jednoznačné, tak raději nedělat závěry. Ale díky za komentář, pokud se chci něco naučit, tak potřebuju někoho, kdo moje závěry nějakým způsobem zhodnotí Díky.
Korunka: Nezapoměl jsem na tebe, otec mi "foneticky" řekl to samé co já... Bohužel přesný latinský název asi nejsem schopen dodat....promiň....😞

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.