Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Tak to vidíš....Korunko.....to vše, co jsi mi napsala...je to tak. Já se hold při tom určení asi nedokážu dost dobře soustředit a pak se do toho zapletu....😕 Možná zmatkuju - zbytečně. A přitom se snažím......málo.......
Tak víš co? Já se nějaký další pokusím určit podle toho, co jsi mi napsala.....myslím ten postup s korunou...atd. ( Díky za to! )

To máš tak- nezpěchej, chce to čas. Určování není zase tak jednoduché a chce si jen všimnout, které znaky jsou důležité. Jednoduše si vezmi tabulku lvů a snaž se mezi nimi hledat rozdíly. Také se hodně člověk naučí, když má v ruce originál. Až budeš mít ve sbírce více mincí a budeš si je často prohlížet, tak si je nakoukáš a zapamatuješ. Pak už ti určování půjde lépe. Chce to čas a nespěchat. Jsi na hodně dobré cestě ;-) Mnozí se často také zmýlíme, tak to ber jako útěchu :-))

A kam bys zařadila tuto korunku...😁 😁 😁
To jsem se tak nějak nudil ( již dříve ) a vymačkal jsem ji do kufříku na mince - teda grošíky.... Každý výstupek pečlivě zamáčknutý.....ještě teď mě bolí prsty......
😁 Mám tě na kufru...😁
Obrázky:

Dík. Ještě to není ale hotový....chtěl bych tam časem "domačkat" : Grossi Pragenses....

u Oliverových grošů
č.1 - moje určení souhlasí s odkazem korunky na dřívější diskuzi
č.2 - tady bych korunko šel ještě do pozdější varianty než H XIII. - resp. XIII. to nebude určitě, tam je hlava lva vykreslena jinak
- podoba s typy XI. a XII. tu opravdu je, ale já bych jej určil jako mladší než XIII. 😉

Jacx: No, s tou podobou u té dvojky souhlasím. XIII to není, a podoba, jak píšeš, XI. a XII. tam je, ale co potom to N-ko...? Nějak mi to nesedí...jaký potom mladší typ by to mohl být?

k te jednicce - dal jsem na [leteckou post(http://leteckaposta.cz/417863103) par detailnich fotek z ruznych uhlu k posouzeni bezzubosti te tlamy... prosim hlavne korunku, jestli to muze srovnat s tim svym... a i ostatni, kdo by se chtel presvedcit... vyrezy - zvyraznene a ve stupnich sedi - davam sem:
Obrázky:

jacx😃 dik za zkouknuti...
bigger - ty si hracicka... pekna koruna🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.