Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

..vůbec nevím, kam všichni najednou prchli 😃 Sotva jsem sem hodila můj grošík, tak se zde nikdo raději neukázal 😁 😁 😁 Né, legrace, asi mají všichni nějak moc práce.
..ten tvůj groš bych zhruba podle písma, koruny i lva typla na typ lX. nebo X. Lev má horní tlapu téměř oddělenou, ale v obrazové příloze u typu lX. jsou podobné znaky také zastoupeny, písmeno N ve slově Vencezlavs mi hodně připomíná právě devítku, koruna je celkem nízká, řekla bych také, pro typ lX. . Na druhou stranu lev má na krku relativně malé měsíčky, což má typ X . Takže na hrubo střílím lX. nebo X. Uvidíme, zda se zapojí ostatní.
...

>> milstr: priste nahrej lepsi fotku... tohle je mizerny rozliseni, ale i ja to zkusim, at je sranda...
tupe N ve slove WENCEZLAVS jako je na tvem grosi je u typu:
VIII a/3, VIII d/3, VIII e/5, IX a/2, IX b/2, IX c-d, IX e/1, IX f - XII a/1, XIII a/1, XIV a/1, XIV a/2, XIV b/1, XIV c/1
podle S ve slove WENCEZLAVS (neni obracene) zustava:
VIII a/3, VIII d/3, VIII e/5, IX a/2, IX b/2, IX c-d, IX e/1, IX f - X a/2, X b/1-2, X c/1-2, XI a/1, XIV a/1, XIV a/2
podle S ve slove TERCIVS (opet neni obracene) se nic nepozna, vyber zustava,
podle A ve slove WENCEZLAVS (ma s nejvetsi pravdepodobnost drik) se nic nepozna, vyber zase zustava,
ani R ve slove TERCIVS nic neresi,
dvojtecka mezi WENCEZLAVS a TERCIVS okruh lehce zuzi:
VIII a/3, VIII d/3, VIII e/5, IX a/2, IX b/2, IX c/1-2, IX d/1-3, IX e/1, IX f - X a/2, X b/1-2, X c/1-2, XI a/1, XIV a/1, XIV a/2
tim s pismeny resp. s opisem koncim - nic pouzitelneho uz nevidim...
pokud pripustim, ze koruna je dotazena (zcela jistej si nejsem, ale spis ano), vyber se zuzi na:
VIII e/5, IX a/2, IX b/2, IX c/1-2, IX d/1-3, IX e/1, IX f - X a/2, X b/1-2, X c/1-2, XI a/1, XIV a/1, XIV a/2
podle stopek vnitrnich lilii - zdaji se dlouhe:
VIII e/5, IX c/1-2, IX d/1-3, IX e/1, IX f - X a/2, X b/1-2, X c/1-2, XI a/1
podle ne zcela oddelene, ale s naznakem oddeleni horni tlapy lva:
X a/1-2, X b/1-2, X c/1-2, XI a/1
s ohledem na vetsi perly v korune bych vyber zuzil na:
X a/1-2
a protoze opis je TERCIVS a ne TERCVS, tak:
X a/1
hm, asi sem uchyl, co?

Korunkin groš by som určil ako I.a/3 a Milstrov ako IX.e/1,4 ; IX.f/1. Bližšie asi nejde, ale predpokladám že sa naozaj jedná o typ IX. A malé mesiačiky hrivy sú teda viditeľnejšie väčšie ako pri type X. Pozri si (korunka) malé mesiačiky na fotografii groša IX.e/1, tie mesiačiky nie sú také výrazné ako na predchádzajúcich grošoch deviatkovej rady, ale stále sú evidentne väčšie ako na type X. Porovnaj s fotografiami typu X.

Moc děkuji všem za rady, osobně jsem to viděl na IX.
Také sem přidám odkaz na větší foto.
[
](http://www.nahrejto.cz/viewer.php?file=44084737099101818490.jpg)
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

Lidičky...fakt nestíhám....Rád bych se zapojil do konverzace Korunko, ale stíhám si jen letmo přečíst přízpěvky....😞
Milstr: gratulace k tvému prvnímu!!! Jen tak dál....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.