Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Ten grošík je pravý i ta značka na něm. Já blbec ho kdysi, když jsem začínala, měla v ruce, ale té značce jsem nevěnovala pozornost, tak jsem ho pustila do světa, pokud je to opravdu on a ne už druhý s tím samým... Je to něco vyraženého, to je vidět. Ale je to opravdu malinké, tak jsem si tenkrát říkala, že to kontramarka asi není ... teď už bych si tak jistá nebyla..

Na mém webu mám přebytky a pokud by byl zájem o něco jiného, tak by bylo možné se domluvit......podle toho co....takže odpovím...zájem by byl.....

Tak jsem se konečně k tomu dostal.. bohužel foto není takové, jak bych chtěl mít, ten groš je celkem tmavý a dochází u něj k přesvícení středu - v reálu jsou ty měsíčky výraznější a ani v první řadě to nevypadá, že je tlapa spojená s čtvrtým měsíčkem. V dolní řadě si pak 4. měsíček vůbec nedokážu představit, vpravo by zasahoval do ocasu a vlevo vizuálně jasně chybí a také by byl příliš daleko vzhledem k tlapě.
Zkusím nafotit detail, zatím dávám tohle foto:
Obrázky:

A když už jsme u toho, mohl by mi někdo pomoci určit tento grošík? Nějak mi nejde nacpat do žádné kategorie, ale nejblíž mi přijde Hásková IV7 / Veselý III3 / Michl VIII.A.
A ještě jeden do třetice, ten nemám určený (resp. někam jsem zašantročil poznámky), takže vím jen že bude z období 1408-1419, nicméně to není důležité. Přijde mi, že musí jít o chyboražbu - TERCVS. Souhlasíte?
Obrázky:

Viděla bych to takto: 1.) IX.d/ spojení horní tlapy, spojení druhé tlapy volné .. stižen dvojrázem a proto to vypadá, jako by měl v první řadě velkých měsíčků jen tři, ale myslím si, že je to jen tím posunem při dvojrázu a zrovna tak vznikl i ten malý "otočený měsíček.
2.)XIV. nejsem si jistá počtem zubů ani korunou. Náznak zubů tam vidím, takže kdyby byly čtyři a koruna spíše široká, pak by to bylo b/ , to N ve slově wencezlavs je nejisté. Buď je nedoražené, nebo nová varianta.
3.) IX.d/ nebo X.a/ ??? Pokud má dotaženou korunu,
..no, můj názor. Uvidíme, co ostatní, už jsem z toho určování po prázdninách docela vypadla, takže si jistá nejsem, ale alespoň se rozjede diskuze...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.