Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Ten spodný je podľa mňa skutočne osmička. Nepripadá mi však že by išlo o variant b podľa koruny. Perlu na stopke dole má skutočne väčšiu, ale nie zásadne. Rozhodne mi tá koruna pripadá ako na variantoch c-d, t.j. kruna s menšími perlami na koncoch ľalií a určite na rozoklaných stopkách.
Spodná čelusť leva by naozaj ukazovala na variant d, a písmeno N by sa dalo napasovť. Rozdeľovacie znamienko na reverze - to skutočne ani náhodou, osobne by som to videl na typ VIII.d/1-2.
Ale všetko je to samozrejme iba pokus, neberte to príliš vážne... tá minca má ďaleko k stavu na pohodlné určenie.🙂

Tak sem dám také jeden na procvičení vašich mozkových závitů a jsem fakt zvědavá, na co přijdete😁 Nejsem si jistá, zda už jsme tu dokonce podobnou variantu neřešili 😉
[
](http://img.janforman.com/P924000101hi8q.JPG)[

Tý Brďo,to je teda kousek.😎

Archypov: kombinace razidel techto typu by naznacovala, ze teorie o tom, ze tyto typy nasledovaly po sobe, je spravna, ne?
Jinak uz u rimskych minci je obcas videt revers neodpovidajici aversu a to byli tehdy po vsech strankach mnohem peclivejsi nez pri razbe PG, kde je kazdy druhy chyborazba, zvlastni varianta nebo nezaraditelny typ🙂

...je to možná ještě mnohem složitější...
-pokud se kouknete na korunu, tak je dle mého názoru vysoká, typická pro variantu c (možná b), jenže lev je podobný buď poslední čtrnáctce, nebo už patnáctce? Škoda, že není vidět písmeno N ve slově Vencezlavs. Poslední čtrnáctky mají přesně ten typ koruny, co má o kousek výš milstruv grošík, je nižší a kónická..
Jen moje domněnka😃

Vy si teda dáváte.....Takové zajímavé kousky se tady řeší a já nemám čas...😞
Korunko, gratuluju k tomu grošíku, je neskutečnej...pro mě teda....

Je to jen pravděpodobně opět nová varianta, paradoxně už jsem ji v ruce měla, kapkovité oko lva versus vysoká koruna, min dvakrát, ale obou grošů jsem se zbavila, protože sbírám varianty, které lze zařadit a tato je zatím nezařaditelná😁 😁 Ale protože se mi dostala do ruky už po třetí, tak si ho nechám.
PS: jestli někdo víte, jak dát jeho obrázek na stránky pobočky, pak ho tam prosím někdo dejte. Bohužel jsem teď dost časově mimo na to, abych studovala jak na to. To platí i do budoucna, klidně je tam dávejte😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.