Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

No, já nevím, dovolím si být trochu skeptický....Sice lev by mi seděl, korunka až na stopky s perlami taky ( zdají se mi stopky trošku delší než v chronologii u IX. ), i N-ko v opisu. Co mi ale ruší celkový dojem IX. jsou ty zuby......Vím, tato drobná odchylka nemusí být směrodatná, ale.....možná zase hledám problém tam, kde není.......Rád se nechám poučit.....😕
Jacx: taky pěknej groš.....😉

Nad deviatkou som tiež rozmýšľal, hlavne kvôli tlape spojenej s mesiačikom, ale prevedenie leva mi skôr prišlo na dvanástku, aj vysoká koruna. Ale samozrejme sa môžem mýliť, môže to byť deviatka.

.. Takto typickou hlavu lva ... spojená horní tlapa, drobnější písmo než u čtrnáctek, specifické N. Čtrnáctky mají tupé N většinou širší a vyšší. Tohle je drobné, mírně skloněné. U M ve slově Bohemia bych řekla že je M s normálními příčkami (pokud nemám halucinace, ale zde omyl nevylučuji😁 ) , ne skříženými. Dle mne, nejvýše devítka. Koruna, alespoň to co je z ní vidět, mi ji zaoblením připománá tento typ také. Já hlasuji za devět 😆

Znovu jsem se mrknul a..... XIV. bych vyloučil......horní řada měsíčků na Jacxovi groši je vetší, taková robustnější, bych řekl....a u XIV. jsou přeci jen menší..... Já bych to viděl jako Korunka na IX.......jen ty zuby mě zlobí........toho lva...né moje......😁 😁 😁

přiznávám, že si 100% jistý nejsem
ty měsíčky v horní řadě nejsou ani malé, ani velké, ale ony ty opravdu velké jsou spíše u starších grošů typu IX.
koruna a hlavě lva je sice stižena dvojrázem (stejně jako ty zuby - proto možná jsou tak výraznéí a biggera strašící) ale vypadá jako lépe - pečlivěji vykreslená - to by zase svědčilo pro typ IX.

Já si to pro sebe uzavřu jako IX.?/?....na víc moje znalosti nestačí....a teď jsem zvědavý, kdo do toho vnese více světla......držím palec....

Ponúkam aj ja niečo na trénovanie mozgových závitov a ostrosti oka...😉
[
](http://img239.imagevenue.com/img.php?image=860805287_vac1av_122_450lo.jpg)[
](http://img34.imagevenue.com/img.php?image=860837312_vac1rev_122_444lo.jpg)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.