Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Chtěla jsem reagovat zítra, až vystřízlivím a budu moci lépe přemýšlet, ale...
Problém určení typů je pokud není vidět celý lev, protože hlavně u vyšších typů je důležitým rozpoznávacím znakem hlava lva. U toho prvního mne napadá XIV., ale když vezmu v potaz, že nevím, jaký tvar má hlava a další důležité znaky, může to být teoreticky cokoli od var. XI. po právě XIV.
Druhý groš- zde je stejný problém. Nejsou vidět důležité rozpoznávací znaky, jako právě hlava lva, je vidět znatelně jen rubní rozděl. znaménko. Na aversu se mi ale zdá, že vidím rozdělovací znaménko, v podobě takové té ružice podobné kosočtverečku, jež bylo užito od typu XIII. výše. Vezmu-li v potaz, že se toto vzácnější rubní rozdělovací znaménko objevuje od typu X., XIII. ale i XIV,. tak opět nelze jednoznačně určit oč jde. (toto rubní rozděl. znaménko je v tabulce popsáno jen u desítky, ale vzácněji se objeví i u dalších typů)
Tu vzácnou třináctku jsem tu nedávno prodávala, je tady na některé z posledních stran této sekce.
Třetí- vidím podlouhlejší tvar hlavy lva, koruna mi připadá spíše desítková, (podle tvaru lilií uvnitř koruny, ale foto může zkreslovat) a protože se mi zdají být i na vysokýc stopkách, tak teoreticky X.c pokud by však ve slově Boemie v M byly skřížené příčky, pak by to byla čtrnáctka, také c.
...ještě to někdo skoukněte. Až to uvidím zítra za střízliva, třeba to uvidím také jinak 😆

Hojte, potřeboval bych poradit s tímto grošíkem. Všechno mě navádí k XIV.a/3, ale pak zase začnu pochybovat. Jaký je Váš názor?
Obrázky:
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

Ahojte....dlouho jsem tady nebyl....omlouvám se....opět a zase technické problémy....plus hafol jiných problémů......Luke, mohl bys sem vložit větší foto??? Nebo na mail.....potřebuju kouknout na nějaké ty detaily a tvoje foto je pro mě malé.....Díky. A než probereme tento groš, koukněte na jedno dobové falzum......z ruska.....😲
Obrázky:

Zde vkládám original rozlišení🙂
[
Bigger: Pěkný kousek, docela mi připomíná to jedno mé dobové falzum, které jsem tu dříve dával.
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz

Luke, díky za lepší foto.....nejsem si zcela jistý tvým určením, ale mohlo by bejt....pokud jsem něco teda nepřehlídl......
Jinak to falzum.....kontaktoval mě jeden rus, že našel 4 kusy Václava a chtěl to jen probrat.....bohužel mi neříká pane.....😐
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.