Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Tohle je takový šmudla a není divu, že si s ním moc nevím rady, mohla by to být II. nebo III.?
Vezmeme to nejdřív zespodu..
U typu II. můžu vyloučit varianty a, b i d kvůli ocasu lva, který u mého groše zdá se není rovný, ale zahnutý, stejně jako je můžu vyloučit i díky tvaru měsíčku před rozdvojením chvostu. Zbývá tedy varianta c a díky širokému S, N se dříkem nahoře a písmenu A se dříkem ve slově WENCEZLAVS můžu napsat, že by mohlo jít o var. II.c/4.
U III.typu jsem na tom velmi podobně, a to s přesnějším určením díky písmu na var. III.a/2.
Je sice fajn, že vím varianty a podvarianty, ale co ten typ..
Nakonec jsem lva zkusil porovnat s fotografickým vyobrazením v publikaci J.H. a víc je podobný asi III.typu, díky té protáhlější čelisti a celkově tvaru zadních tlap.
Budu vděčný za jakékoliv postrčení nebo potvrzení😉
Obrázky:

Tak a ještě jeden navečír..
Tentokrát bych to viděl na IV.typ, kresba lva by tomu odpovídala, dolní čelist je prohnutá, přední tlapy jsou menší. Na aversu je dokonce vidět čtverečkovaný vnitřní perlovec (na jihozápad od koruny🙂 Perly v koruně jsou na rozeklaných stopkách, což je také vlastní typu IV.
Protože má lev v tlamě zuby, přichází v úvahu varianta a, písmeno N má horní dřík, takže resultát zní: IV.a/2.
Mohlo by být?
Zajímavá je ta tlama lva, jakoby měl ten prevít jazyk.. Což ale bude jen nějaký defekt.
Obrázky:

Pokusd nebude nikdo rychlejší, kouknu doma, teď jsem v práci......jinak perlovec vypadá na sekaný.....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.