Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Tak příteli, pozdě, ale přece.....dle mého je tvůj popis a určení trefné.....nevidím nic, co by to vyvracelo, takže gratulace, už to zvládáš sám.....😎 , paráda! K tomu jazyku, je to opravdu nějaký defekt, nicméně je to zajímavé. Ony se někdy defekty objeví, ale vysvětlení je už jen spíše tipování co jak mohlo vzniknout....;)

Ufff......tak to je síla.....co k tomu dodat? mezi DEI a GRATIA chybí rozdělovací znaménko, dále asi totéž chybí mezi Wencezlavs a tercivs....koruna mi příjde taky divná....můj osobní tip - dobová napodobenina.....😕 😳

Jako mohlo by být, ale mrkni se na to C ve jméně panovníka.....Vím, atypické ražby.....ale do jaké míry jsou atypcké???? Pouze řečnická otázka.....Ale zase se musím přiznat, že jsem ještě neměl tu čest určovat takové ražby v takovém stavu.....a toho stavu je vážně škoda!

Bigger: díky příteli, máš to u mě😉
Maci: zajímavý! myslím že ses trefil s tou atypickou XIX. Koruna tomu odpovídá, specifická písmena taky, mezi DEI a GRATIA znaménko chybí, na reversu je patrné zvláštní rozdělení GROSS (tři kroužky) IPRAGENSES, což potvrzuje XIX. Škoda toho že je revers tak špatný a ze lva nezůstalo vůbec nic.. Ale i tak gratulace😉

Sloužím vlasti! 😁 Dobrou.....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.