Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#3351 26. 7. 2012, 10:25

..když tak nad tím přemýšlím, nemůže to být opravdu přechodná varianta mezi čtrnáctkou a patnáctkou? Koruna patnáctková, ale lilie dolů, lev se vám jeví méně robusní, což mně podle menších měsíčků vlastně také, takže by inklinoval také možná více k čtrnáctkám, ... blbý je to, že je dost deformován tím pootočením a dvojrázem, takže je jeho obraz dost skreslen. Myslím si i proto, že na krku nemusí být čtyři měsíčky, ale klidně tři. Ten čtvrtý mohl vzniknout tím vícerázem při ražbě?

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#3352 26. 7. 2012, 15:46

Pootočení tam je, ale nezdá se mi, že by se tímhle způsobem dostal na tohle místo čtvrtý měsíček, ten vypadá že je krásně souměrný se standardní řadou, kdežto groš byl při vícerázu pootočen o +- 20° (vycházím z toho ocasu lva).

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#3353 26. 7. 2012, 20:37

..s tím měsíčkem to netvrdím, to lépe uvidíš ty s grošem v ruce. Pokud je stejně, nebo stéměř stejně, vysoký jako ty tři, pak je možné, že tam být má. Ale to je bohužel k určení jedno, protože patnáctka může mít 3 i 4. Jen jsem chtěla poukázat na deformaci lva, protože jsem si nebyla jista, zda byla vzata v potaz a jak jsem psala, nechci nic tvrdit, jsou to vše jen naše domněnky. Jedno je jisté a shodli jsme se na tom všichni, je to nepopsaný groš/ varianta?🙂
PS: ..jinak k tomu měsíčku, koukni se i před řadu malých měsíčků. Tam je jeden fantom také, nebo alespoň na fotce to tak vypadá. Zda je i na groši, nevím. Tam těch posunů a dvojrázů bylo asi více.

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#3354 26. 7. 2012, 20:44
..s tím měsíčkem to netvrdím, to lépe uvidíš ty s grošem v ruce. Pokud je stejně, nebo stéměř stejně, vysoký jako ty tři, pak je možné, že tam být má. Ale to je bohužel k určení jedno, protože patnáctka může mít 3 i 4. Jen jsem chtěla poukázat na deformaci lva, protože jsem si nebyla jista, zda byla vzata v potaz a jak jsem psala, nechci nic tvrdit, jsou to vše jen naše domněnky. Jedno je jisté a shodli jsme se na tom všichni, je to nepopsaný groš/ varianta?🙂 PS: ..jinak k tomu měsíčku, koukni se i před řadu malých měsíčků. Tam je jeden fantom také, nebo alespoň na fotce to tak vypadá. Zda je i na groši, nevím. Tam těch posunů a dvojrázů bylo asi více.

Jj to je opravdu asi jen kutnohorský fantóm🙂 je to jen odstín, žádný výběžek ani náznak tam doopravdy není.

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#3355 26. 7. 2012, 20:54
..s tím měsíčkem to netvrdím, to lépe uvidíš ty s grošem v ruce. Pokud je stejně, nebo stéměř stejně, vysoký jako ty tři, pak je možné, že tam být má. Ale to je bohužel k určení jedno, protože patnáctka může mít 3 i 4. Jen jsem chtěla poukázat na deformaci lva, protože jsem si nebyla jista, zda byla vzata v potaz a jak jsem psala, nechci nic tvrdit, jsou to vše jen naše domněnky. Jedno je jisté a shodli jsme se na tom všichni, je to nepopsaný groš/ varianta?🙂 PS: ..jinak k tomu měsíčku, koukni se i před řadu malých měsíčků. Tam je jeden fantom také, nebo alespoň na fotce to tak vypadá. Zda je i na groši, nevím. Tam těch posunů a dvojrázů bylo asi více.

Ano ano, nezařaditelný.. Co s ním, vyhodit? 😎

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#3356 26. 7. 2012, 21:00

To je snad jasné, ne? Vezmi papír, tušku, udělej fotky a hurá na popis do NL.

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#3357 26. 7. 2012, 21:02

To bude možná trochu problém, já kromě absolventské a bakalářské práce jsem nepublikoval zhola nic 😕

Na druhou stranu, je to výzva😉

Profilový obrázek
listopad

Uživatel

Zaregistrován:
14. 3. 2008

#3358 3. 8. 2012, 12:13

tady je jeden okousanej grošík asi to bude XIV ale koruna mě připadá nějaká zvláštní.dík

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#3359 3. 8. 2012, 16:08

Koruna je vysoká, s vysokými liliemi uvnitř. Lev na mě působí jako IX.-X., podívám se na to detailněji doma s literaturou, bohužel takhle z hlavy nic nevykouzlím😞

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#3360 3. 8. 2012, 17:47

..připomíná mi X.c

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.