Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

..když tak nad tím přemýšlím, nemůže to být opravdu přechodná varianta mezi čtrnáctkou a patnáctkou? Koruna patnáctková, ale lilie dolů, lev se vám jeví méně robusní, což mně podle menších měsíčků vlastně také, takže by inklinoval také možná více k čtrnáctkám, ... blbý je to, že je dost deformován tím pootočením a dvojrázem, takže je jeho obraz dost skreslen. Myslím si i proto, že na krku nemusí být čtyři měsíčky, ale klidně tři. Ten čtvrtý mohl vzniknout tím vícerázem při ražbě?

..s tím měsíčkem to netvrdím, to lépe uvidíš ty s grošem v ruce. Pokud je stejně, nebo stéměř stejně, vysoký jako ty tři, pak je možné, že tam být má. Ale to je bohužel k určení jedno, protože patnáctka může mít 3 i 4. Jen jsem chtěla poukázat na deformaci lva, protože jsem si nebyla jista, zda byla vzata v potaz a jak jsem psala, nechci nic tvrdit, jsou to vše jen naše domněnky. Jedno je jisté a shodli jsme se na tom všichni, je to nepopsaný groš/ varianta?🙂
PS: ..jinak k tomu měsíčku, koukni se i před řadu malých měsíčků. Tam je jeden fantom také, nebo alespoň na fotce to tak vypadá. Zda je i na groši, nevím. Tam těch posunů a dvojrázů bylo asi více.

Jj to je opravdu asi jen kutnohorský fantóm🙂 je to jen odstín, žádný výběžek ani náznak tam doopravdy není.

Ano ano, nezařaditelný.. Co s ním, vyhodit? 😎
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.