Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Sice to není moje parketa, ale nemáte někdo info o brněnské kontramarce s rakouským štítem ( články, foto atd. )?
Prý se jedna měla dostat i do brněnského muzea v roce 1963.
Zajímá mně to spíš ze zajímavosti. Myslel jsem si, že je jen se šachovanou orlicí, ale prý existuje i s rakouským štítem.
Dík.

Dík za Sejbala, ale jde mi spíš o fotku ( můj názor na nepoužitelnost pérovek je znám )😆
V každém případě dík za odkaz. Jde o to, že jsem narazil na článeček, kde se mluví o dvou kontramarkách ( šachované - pro Olomouc a rakouské pro Brno).
Vzhledem k tomu, že jsem zatím brněnskou s rakouským štíkem naživo neviděl, tak by mne to zajímalo. Mám fotku jen jedné, u které štítek není zcela zřejmý.😞

Dík všem za reakce.
Článek je z Drobné plastiky 1967 č.4. Mojmír Novotný Takzvaný "Královský fenik" (1435-1460)
Jinak kontramarka se šachovanou orlicí by měla být v Časopise Moravského muzea roč. XLI (1956) v článku od Sejbala Moravská kontramarka se šachovanou orlicí str.101-120. Bohužel tento časopis taky nemám.
Narazil jsem na to při hledání vyobrazení moravského penízu s velkou orlicí ( jak zde před nedávnem také někdo hledal ). Bohužel tyto časopisy ještě nemám uloženy v databázi, takže nezbývá nic jiného, než ručně procházet.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.