Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
karell

Uživatel

Zaregistrován:
8. 6. 2008

#3511 30. 11. 2012, 00:33

napíšu na e-mail

Profilový obrázek
karell

Uživatel

Zaregistrován:
8. 6. 2008

#3512 30. 11. 2012, 00:48

Sice už je pokročilá doba, ale není tato hrůza ATYP ??, zdá se mi, že má zahnuté drápy ??, díky za rady

Profilový obrázek
karell

Uživatel

Zaregistrován:
8. 6. 2008

#3513 30. 11. 2012, 00:49

zde je foto

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#3514 30. 11. 2012, 09:02
No je videt, ze nema smysl slovickarit s odborniky. Cistete si dale sve mince zubni pastou (btw. brusivo je i v te vasi klasicke, je totiz v kazde), ja to nikomu neberu, ale rovnez to nikomu nedoporucuju. Pokud je ale neco "blbost", je to prave toto a ne to, co tvrdim ja. Duvod je jasny. Je to mechanicka VS chemicka cesta. Nechci se tady na nikoho vytahovat, ale az me ukazete doktorat z chemie, budu vas brat vazne. Mozna nejsem profik numismatik, ale blbej samouk. Mozna prave diky tomu neverim vsemu, co se povida. Pokud odstranujete oxidaci z mince, vzdy z te mince kus vezmete (ten "bordel" co je na minci vznikl castecne z kovu, z nehoz je mince slozena - laicky receno). Nejsou to zaschly mysi hovinka nebo tak neco. Nebavim se tady o "spine", ale o oxidaci. Je to proste kus te mince. Pri mechanickem odstranovani nemate nikdy takovy cit, aby jste odebrali jen zoxidovane a cisty kov nechali (vrstva nemusi byt vsude stejna a aby jste mechanicky vylestili celou plochu mince, leckde uz musite otirat i kov - predevsim v mistech, kde je relief vystouply - logicky). Totez plati i o gume na tuzku. Pokud nemate specialni pryzovou, je v ni opet brusivo. A mozna neuvidite nic ani pod mikroskopem, kdyz budete dobre lestit a brusivo bude velmi jemne. Pokud ale pouzijete VHODNOU chemickou cestu, odstranite chemicky jen ten "bordel" na vrchu, protoze s cistym kovem vam to proste nebude reagovat. A to je to kouzlo. Je mi jasny, ze to tou pastou asi nedrete dve hodiny, ale presto tim tu minci "brousite". A to se treba stavejte na hlavu, ze ne, ale kazdy odbornik vam rekne ze ano. A jestli se minite bavit o tom, co jsou blbosti, muzem zacit rozebirat po chemicke strance treba to vysusovani louhem... Btw. ani ja bezne mince mikroskopem nesleduju. Nechapu, co s tim ma tento argument spolecneho. Priznavam, ze pri lesteni jemnym brusivem vam mozna ani ten bezny mikroskop stejne nic neukaze. Jenze kdyz to dozenem do krajnosti - kdyz budete tou pastou nebo nedejboze Realem tu minci lestit treba 3 hodiny, jiste uznate, ze ji "osoupete". Proto to taky samozrejme tak dlouho nedelate. Jenze mate patent na to, kdy presne prestat? Chemie to vyresi za vas. Ja tam tu minci necham treba tyden a vim, ze to neprezenu, protoze se me to stribro nerozpusti...

no bodejť by ne😃 moc pěkná devítka..

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#3515 30. 11. 2012, 09:16
Sice už je pokročilá doba, ale není tato hrůza ATYP ??, zdá se mi, že má zahnuté drápy ??, díky za rady

Ty drápy jsou skutečně výrazné, ale myslím, že nijak nevybočují ze standardní řady grošů pozdější éry a podle koruny a písma to vypadá na typ IX.-X.

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#3516 30. 11. 2012, 09:17

Aj mňa to predčasom napadlo a riešil som tu podobný groš so zahnutými drápmi, ale aj v mojom prípade aj v tvojom sa jedná o typ IX., teda nič vzácne.

Profilový obrázek
karell

Uživatel

Zaregistrován:
8. 6. 2008

#3517 30. 11. 2012, 10:02

groš je ve špatném stavu, nemyslím proto že by byl nějaký vzácný i kdyby to byl atyp, spíš pro mne zajímavost, děkuji za názory

Profilový obrázek
Wenn

Uživatel

Zaregistrován:
3. 10. 2010

#3518 16. 12. 2012, 15:22

Ahoj, vložim sem odkaz na mou ukončenou aukci dost mě překvapila konečná cena??
http://aukro.cz/prazsky-gros-vaclava-iv-i2858611925.html

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#3519 16. 12. 2012, 15:25

no kdo to sbira na typy a varianty, tak urcite nejde o nejbeznejsi vec a stav neni na Vaclava IV. nejhorsi... taky sem sledoval kam az vyleze, ale ambice jsem ztratil jeste daleko pod tisicovkou😃

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#3520 16. 12. 2012, 16:10

Je to dvojka (pravdepodobne, fotka je mizerná) a na dvojku má lev dosť výrazné drápy.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.