Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

kolegove mozna, ale moje sbirka V IV. je spis sbirka srotu ne nepodobna tem, ktere bezne vidas sam. chystam se ji v dohledne dobe trochu "provetrat" (takova vlna kritiky vuci mincim u me, to uz je co rict 😳 ). je pravda, ze u V IV. je pekny stav maly zazrak, ale peknych kusu jsem taky par videl, bohuzel ne u me a nebo ne za ceny, ktere bych byl ochotny akceptovat...
no, nechme placani se po zadech. kolegove tech zkusenosti maji rozhodne vic, ja bez falesne skromnosti trvam na faktu, ze neni duvod mne za kapacitu povazovat...

Beriem teraz prvú vec - odporúčam jedno; ja keď som zbieral groše, tak sme kecali s Topom, Kacurom, PEHU-om a mnohými inými, že nedáme groše preč. Jednoducho sentimentalita, snaha o vytvorenie zbierky a na neposlednej strane láska k minciam, ktoré sú o niečo staršie ako my. Ja som to porušil dvakrát, viac to ale neporuším. Tie mince nikdy nepradám draho, nikdy ma to nevytrhne z biedy a nikdy mnohé z nich na tomto fóre nemôžem prezentovať, lebo by niekomu prišli šrotové. Aj tu to niekedy bolo inak. Tešili sme sa z prírastkov, ktoré dnes prezentovať nemôžeme, lebo arbiter elegancie povie, že je to šrot. Človeku je to ľúto.
Nedávaj preč svoje mince Oliver, teš sa z nich ako zo svedkov histórie, ty sám si tú históriu vieš oceniť.

neboj, ja mam v umyslu to zredukovat pouze s ohledem na to, co nebude presne zaraditelne a pritom ani nijak cenne. urcite se toho nebudu zbavovat ve vetsim. a hlavne - to zasadni jsi rekl. s ohledem na to, co sbiram, mne urcite prodej nevytrhne financne. takove speky nemam. jde spis o to, ze prodam napr. pet kousku za privetive ceny a koupim si za ne jeden lehce nadprumerny.

..škoda, že jsem se tu neobjevila dříve, než jsi si s tím dal takovou práci. 😃 Samozřejmě to bylo myšleno trošičku jinak a bylo to napsáno spíše nešťastně. Jinak bych tím vyvrátila sama sebe a to, co jsem psala na předchozí straně a co samozřejmě platí i u těch S a to, že "u všech písmen se najdou jinde menší, jinde větší odchylky. Ale na druhou stranu, alespoň nám tu vznikl docela zajímavý pohled na výtvarnou zručnost řezačů punců a hlavní je, že jsme se na tom základním vlastně shodli 😉

kacuro už se jich zbavil dávno, omezil se jen na Přemyslovce a jejich dobu, takže mu zbyla pouze grošovina V2 😳

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.