Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#3571 22. 12. 2012, 23:17

kolegove mozna, ale moje sbirka V IV. je spis sbirka srotu ne nepodobna tem, ktere bezne vidas sam. chystam se ji v dohledne dobe trochu "provetrat" (takova vlna kritiky vuci mincim u me, to uz je co rict 😳 ). je pravda, ze u V IV. je pekny stav maly zazrak, ale peknych kusu jsem taky par videl, bohuzel ne u me a nebo ne za ceny, ktere bych byl ochotny akceptovat...

no, nechme placani se po zadech. kolegove tech zkusenosti maji rozhodne vic, ja bez falesne skromnosti trvam na faktu, ze neni duvod mne za kapacitu povazovat...

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#3572 22. 12. 2012, 23:35

Beriem teraz prvú vec - odporúčam jedno; ja keď som zbieral groše, tak sme kecali s Topom, Kacurom, PEHU-om a mnohými inými, že nedáme groše preč. Jednoducho sentimentalita, snaha o vytvorenie zbierky a na neposlednej strane láska k minciam, ktoré sú o niečo staršie ako my. Ja som to porušil dvakrát, viac to ale neporuším. Tie mince nikdy nepradám draho, nikdy ma to nevytrhne z biedy a nikdy mnohé z nich na tomto fóre nemôžem prezentovať, lebo by niekomu prišli šrotové. Aj tu to niekedy bolo inak. Tešili sme sa z prírastkov, ktoré dnes prezentovať nemôžeme, lebo arbiter elegancie povie, že je to šrot. Človeku je to ľúto.
Nedávaj preč svoje mince Oliver, teš sa z nich ako zo svedkov histórie, ty sám si tú históriu vieš oceniť.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#3573 23. 12. 2012, 00:15

neboj, ja mam v umyslu to zredukovat pouze s ohledem na to, co nebude presne zaraditelne a pritom ani nijak cenne. urcite se toho nebudu zbavovat ve vetsim. a hlavne - to zasadni jsi rekl. s ohledem na to, co sbiram, mne urcite prodej nevytrhne financne. takove speky nemam. jde spis o to, ze prodam napr. pet kousku za privetive ceny a koupim si za ne jeden lehce nadprumerny.

Profilový obrázek
simix

Uživatel

Zaregistrován:
9. 11. 2012

#3574 23. 12. 2012, 01:29

Dokazal by mi nekdo urcit a ocenit tento grosik?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

#3575 23. 12. 2012, 02:43

simix: myslím, že se zde jedná o XIV.b/1, docela pěkný grošík, cena zhruba 200-300 czk.

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#3576 23. 12. 2012, 18:08
Súhlasím s tým, že niektoré S mohli byť pôvodne otvorené, určite však nie všetky. Zaujímavé, že Hána sa týmto vôbec nezaoberal a určite videl (podľa materálu ktorý citoval) tisíce grošov. Pokiaľ sa bavíme o tom, že niektoré groše mohli skutočne mať otvorené písmená S a netvrdíme kategoricky že sa jednalo o všetky vyššie typy, tak som samozrejme ochotný pripustiť, resp. predpokladať, že máš pravdu. To že písmená S na averze sú rovnaké by som na tvojom mieste netvrdil, mám nafotených pár mincí, ktoré hovoria opak. Samozrejme hovorím o vyšších typoch IX., X., XIV. Niektoré S-ká sú naozaj dosť rozdielne. Pokiaľ sa mi podarí, hodím sem ešte dnes tie fotky, ale je toho naozaj dosť a som viazaný jednou prácou, ktorú momentálne píšem - snáď sa mi to ale ešte dnes podarí a hodím to sem. Čo sa týka toho samotného otvoreného písmena S, určite som to nebral nikdy za nejakú raritu a táto diskusia ma nasmerovala správnym smerom, aj doma som našiel pár mincí vyšších typov s podobným problémom v písmene S. Ak mi to čas dovolí, hodím sem dnes aj tieto fotky a uvidíme. Keď to zhrniem, tak by som to formuloval asi takto: Uznávam, že mnohé (alebo lepšie niektoré) varianty vyšších typov mohli mať pôvodne otvorené písmená S na averze. Neuznávam, že by sa jednalo o všetky varianty vyšších typov (tu idem zhodne s tebou). ...

..škoda, že jsem se tu neobjevila dříve, než jsi si s tím dal takovou práci. 😃 Samozřejmě to bylo myšleno trošičku jinak a bylo to napsáno spíše nešťastně. Jinak bych tím vyvrátila sama sebe a to, co jsem psala na předchozí straně a co samozřejmě platí i u těch S a to, že "u všech písmen se najdou jinde menší, jinde větší odchylky. Ale na druhou stranu, alespoň nám tu vznikl docela zajímavý pohled na výtvarnou zručnost řezačů punců a hlavní je, že jsme se na tom základním vlastně shodli 😉

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#3577 23. 12. 2012, 20:26
Beriem teraz prvú vec - odporúčam jedno; ja keď som zbieral groše, tak sme kecali s Topom, Kacurom, PEHU-om a mnohými inými, že nedáme groše preč. Jednoducho sentimentalita, snaha o vytvorenie zbierky a na neposlednej strane láska k minciam, ktoré sú o niečo staršie ako my. Ja som to porušil dvakrát, viac to ale neporuším. Tie mince nikdy nepradám draho, nikdy ma to nevytrhne z biedy a nikdy mnohé z nich na tomto fóre nemôžem prezentovať, lebo by niekomu prišli šrotové. Aj tu to niekedy bolo inak. Tešili sme sa z prírastkov, ktoré dnes prezentovať nemôžeme, lebo arbiter elegancie povie, že je to šrot. Človeku je to ľúto. Nedávaj preč svoje mince Oliver, teš sa z nich ako zo svedkov histórie, ty sám si tú históriu vieš oceniť.

kacuro už se jich zbavil dávno, omezil se jen na Přemyslovce a jejich dobu, takže mu zbyla pouze grošovina V2 😳

Profilový obrázek
Topa77

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2007

#3578 25. 12. 2012, 08:47

A co JL, ten je na půl Přemyslovec,ne?😉

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#3579 25. 12. 2012, 09:00
A co JL, ten je na půl Přemyslovec,ne?😉

myslel jsi spíš Karla ne? 😋 můj sběratelský obor končí r. 1306 (ženské linie neberu), i tak toho je tolik, že to nikdy neposbírám, nehledě na to, že tolik nikdy nevydělám 😆

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#3580 25. 12. 2012, 09:04

Asi měl na mysli že jeho “lepší” polovička byla Přemyslovna 😃 😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.