Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

..ano, to je on, nebyla jsem si jistá, co to bylo, moc jsem mu kvůli stavu nevěnovala pozornost. Souhlasím s tím, že je to od XIV.n po typ XV. Tuším, že tentkrát sám Jiří Hána měl nějakou poznámku, že už by toto seřadil jinak. K tomu by se musel vyjádřit on sám, jak to myslel a k čemu to patřilo, ale nejsem si jistá, zda to nemyslel tak, že už tuto variantu XIV.n by příště zařadil, díky jinému tvaru koruny, jako XV. Ale nemohu mluvit za něho, takže nevím- vím to, že být po mém, už bych variantu XIV.n přiřadila k patnáctkám. -toto nepatří přímo k tomuto groši, u něho jsem zatím variantu neskoumala.
Co je toto se nechci přít, ale přesně to odpovídá tomu, co jsem psala posledně u jednoho groše, kde se také řešilo, zda je to atyp, nebo typ XV. Psala jsem o zvláštně nahromaděném písmu, jakoby chaoticky ve spěchu nedbale uspořádaném, nedbalé ražbě, přítomnosti chyboražeb apod. Tento groš do toho přesně zapadá. Opět nechci tvrdit, co je to zavariantu, jen chci opět přiblížit podobnost jedné z prvních patnáctek. Tvarem koruny už to dokonce na patnáctku vypadá.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.