Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#161 4. 11. 2013, 17:26

Kdybych ja delal neco takoveho, tak vystavene mince by byly zamerene uplne jinak. Kolik lidi bude zajimat sbirka tolaru, kde pro nomalniho cloveka vypada jeden jak druhy? Prvni super, druhy hezky, treti nuda. Pochybuji, ze by tam na ne chodili nejaci odbornici koukat. Mnohem lepe by bylo zamereni stolu dle sveta a historie: Recko, Rim, Kelti, stredovek a novovek s prihlednutim k lokalnimu kraji, ale klidne taky dalsi stul "jak se platilo v cine" ci pirarsky stul s mincemi razenymi v Potosi ci kde atd. Tam uz by me bavilo chodit casteji a prohlizet si toto opakovane.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#162 4. 11. 2013, 17:36

Ano to je další možnost, dělat to ve stylu jako v knize Joe Cribb - Peníze
(průřez světem a pak kuriozity jako obléhací, válečné, nouzové, atypické materiály...atd.)

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Thurzo

Uživatel

Zaregistrován:
25. 10. 2013

#163 4. 11. 2013, 17:40
Pozorne čítam túto diskusiu od začiatku a uvažoval som či sa zapojiť alebo nie. Odznelo tu veľa názorov a k môjmu prekvapeniu väčšina Vás od Vášho zámeru odraďuje. To čo tu písali skalní zberatelia má svoju váhu. Ak by ste sa chceli zaradiť práve medzi nich, určite si treba vziať ich rady k srdcu, ALE.... Podľa mňa im však uniká to, kvôli čomu kedysi začali zbierať mince aj oni. Ak má Leo otreté časti a stav nie je 0/0 vhodný do dokonalej zbierky, ale urobí Vám radosť vo Vašom zámere, tak sa pýtam prečo nie?? Treba dať pozor aby ste také mince zbytočne nepreplatili (podľa odprezentovaných rád), ale ako ukážka v kaviarni myslím bohato stačí. Je to originál, kus histórie, nad ktorým sa dá vypiť šálka kávy a zamyslieť sa, prípadne výborný motív na príjemnú debatu v príjemnom prostredí. Ako písali iní, ak Vás to potom chytne, nevidím problém začať budovať zbierku ukrytú v trezore v stavoch 0/0 za horibilné sumy. Mne sa ten Váš nápad jednoducho páči. Zvážte sám aké stavy teda chcete vystavovať a čo Vám bude do tohto zámeru stačiť. K tomu pripojte prezentovné rady ohľadom dobrých nákupov a hlavne nezabudnite na to, že Vám mince musia robiť hlavne radosť. Inak by to asi vážne nemalo zmysel. Kvôli tomu začali predsa zbierať aj tí, ktorí dnes majú zbierky na vyššej úrovni a nepredpokladám, že začali hneď top stavmi. Ak sa Vám to podarí a pocestujem niekedy na Spiš, rozhodne sa rád zastavím a dám si kávu. Držím Vám palce.

Ďakujem za názor a podporu😉

Profilový obrázek
Thurzo

Uživatel

Zaregistrován:
25. 10. 2013

#164 4. 11. 2013, 17:50
Kdybych ja delal neco takoveho, tak vystavene mince by byly zamerene uplne jinak. Kolik lidi bude zajimat sbirka tolaru, kde pro nomalniho cloveka vypada jeden jak druhy? Prvni super, druhy hezky, treti nuda. Pochybuji, ze by tam na ne chodili nejaci odbornici koukat. Mnohem lepe by bylo zamereni stolu dle sveta a historie: Recko, Rim, Kelti, stredovek a novovek s prihlednutim k lokalnimu kraji, ale klidne taky dalsi stul "jak se platilo v cine" ci pirarsky stul s mincemi razenymi v Potosi ci kde atd. Tam uz by me bavilo chodit casteji a prohlizet si toto opakovane.

Beriem, veľmi dobrý nápad je to. Akurát nesúhlasím so slovom odborníci. Bežný turista je laik. Napadá mi, že takáto záležitosť by sa bohovsky vedela uživiť v Prahe- kozmopolitné mesto s haldami turistov z celého sveta a každý by si tam našiel svoj kúsok domova. Aj keď ohúriť niečím novým a s historickým námetom práve v Prahe, ktorá je perlou histórie, to na druhej strane záležitosť takmer nemožná. Takže tú Prahu radšej beriem späť🙄

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#165 4. 11. 2013, 17:58

Jo, ja to tak myslel, ze by to chtelo udelat pro normalni lidi. A myslim, ze i sberatele radi kouknout na mince jineho zamereni, nez maji doma.

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

#166 4. 11. 2013, 18:53

To Thurzo:

Nevím,zda je rozumné nakupovat pro Vás třeba právě u Bolfa..ten tolar Ferd.I na začátku diskuse...vím co stál,měl v popisu"dobová zkouška na hraně"..překvapilo mne,že jej někdo za tu cenu zakoupil.
Pokud mne pamět neklame,i ten Richthausen pochází odtud...

Profilový obrázek
Aliquis

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2012

#167 4. 11. 2013, 19:05

Tak pod Spišským hradom boli nájdené aj rímske denáre. Vitrína s antikou, to by bolo niečo pre mňa🙂

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#168 5. 11. 2013, 08:27
Neuveríte, ale ja mám aj z týchto ozajstnú radosť.....nevadí mi že nie sú dokonalé a výnimočné ročníky. Samozrejme mi ale záleží na tom, aby som ich zbytočne nepreplácal

Vidím nastúpil ste do vlaku kde sa už ťažko vystupuje ; Držím palce .

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
Thurzo

Uživatel

Zaregistrován:
25. 10. 2013

#169 6. 11. 2013, 08:13
To Thurzo: Nevím,zda je rozumné nakupovat pro Vás třeba právě u Bolfa..ten tolar Ferd.I na začátku diskuse...vím co stál,měl v popisu"dobová zkouška na hraně"..překvapilo mne,že jej někdo za tu cenu zakoupil. Pokud mne pamět neklame,i ten Richthausen pochází odtud...

Na Bolfa som natrafil skôr ako na tento web. MOja smola a ponaučenie........

Profilový obrázek
Thurzo

Uživatel

Zaregistrován:
25. 10. 2013

#170 6. 11. 2013, 09:20

Môže mi niekto znalý oceniť tento kus? Na nete je nejaká cena,,,,,chcem ju porovnať s Vašim názorom.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.