Moderátoři: smith

Kdybych ja delal neco takoveho, tak vystavene mince by byly zamerene uplne jinak. Kolik lidi bude zajimat sbirka tolaru, kde pro nomalniho cloveka vypada jeden jak druhy? Prvni super, druhy hezky, treti nuda. Pochybuji, ze by tam na ne chodili nejaci odbornici koukat. Mnohem lepe by bylo zamereni stolu dle sveta a historie: Recko, Rim, Kelti, stredovek a novovek s prihlednutim k lokalnimu kraji, ale klidne taky dalsi stul "jak se platilo v cine" ci pirarsky stul s mincemi razenymi v Potosi ci kde atd. Tam uz by me bavilo chodit casteji a prohlizet si toto opakovane.

Ano to je další možnost, dělat to ve stylu jako v knize Joe Cribb - Peníze
(průřez světem a pak kuriozity jako obléhací, válečné, nouzové, atypické materiály...atd.)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Ďakujem za názor a podporu😉

Beriem, veľmi dobrý nápad je to. Akurát nesúhlasím so slovom odborníci. Bežný turista je laik. Napadá mi, že takáto záležitosť by sa bohovsky vedela uživiť v Prahe- kozmopolitné mesto s haldami turistov z celého sveta a každý by si tam našiel svoj kúsok domova. Aj keď ohúriť niečím novým a s historickým námetom práve v Prahe, ktorá je perlou histórie, to na druhej strane záležitosť takmer nemožná. Takže tú Prahu radšej beriem späť🙄

To Thurzo:
Nevím,zda je rozumné nakupovat pro Vás třeba právě u Bolfa..ten tolar Ferd.I na začátku diskuse...vím co stál,měl v popisu"dobová zkouška na hraně"..překvapilo mne,že jej někdo za tu cenu zakoupil.
Pokud mne pamět neklame,i ten Richthausen pochází odtud...

Na Bolfa som natrafil skôr ako na tento web. MOja smola a ponaučenie........
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.