Zaregistrován
24. 3. 2010
Bol. Ešte do starého vlákna som dával B-*/n.
Zaregistrován
12. 6. 2012
pridám jedného svätoladislavského Vladislava I. aký v tomto vlákne ešte nebol, vyzerá to na odfláknutý typ H 602 s dosť divným sv.Ladislavom, hlavne jeho obrouskou rukou so žezlom, zrejme vymyslená zn. mincovne I-C
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
no zde bych asi premyslel nad napodobeninou ci falzem (dle slozeni)
Zaregistrován
12. 6. 2012
ved prave podla zlozenia... tazko tu kedze aj original bol len bronz, oficialna razba bola podobne nekvalitna, tak kto by to falsoval?
Zaregistrován
15. 7. 2007
myslim, ze existuji, sice prekvapive, i falza "medenych" razeb. zde bych ale asi vic nez z toho slozeni, ktere pravda neni prilis smerodatne, resil ikonograficke provedeni. tyhle razby bohuzel nakoukany nemam, ale prijde mi to dost naivne vyvedene.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Mám naozaj rád uhorské mince s podobizňou sv. Ladislava a táto minca je naozaj parádna. Originál tohto denáru som naozaj ešte nevidel, je to vzácna minca. Vychádzam len z Pohla a Huszára, v slovenských nálezoch túto mincu neevidujeme (možno by ma Budaj opravil, ale ako viem, tak nie...). Samotná minca je vzácna a osobne by som bol trochu opatrný pri vyslovovaní názorov na napodobeniu, alebo falzum (aj Oliver je v tomto opatrný... :-)).
Keďže som nevidel nikdy originál (ak niekto má, naozaj sem s ním... nech sa poučíme), tak neviem povedať, či sa v tomto prípade jedná o oficiálnu razbu, ale pozor. Nachádzame sa na začiatku 40-tych rokov a v tomto období sa dokonca razili "falošné mince v oficiálnych mincovniach s oficiálnymi razidlami". Bližšie to momentálne povedať neviem. Jednoducho - mohla to byť razba s požehnaním kráľa ( Kom. grófa...) s oficiálnymi razidlami, ale minca nemusela dosahovať kráľom, alebo komorou určené kvality. V tomto období nič výnimočné, práve toto obdobie bolo charakteristické takou devalváciou obeživa, ako napr. v Nemecku v 20-tych rokoch 20. storočia.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ináč, nemusí sa jednať zrovna o Vladislavovu mincu (z opisu sa priradenie nedá vyčítať), Pohrobok razil veľmi podobné denáre so sv. Ladislavom. Takýto medený denár mám (H-662, P-186B-5, mincovňa Veszprém, Matthias Gathalóczy) a práve postavy svätca na mojej a Saracénovej minci sa dosť podobajú.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
ale ta postava je naprosto krasna (nic proti predchozi razbe, ktera je urcite zajimava, ale toto je proste profi vyvedene, uslechtile a profesionalni provedeni)
Zaregistrován
24. 3. 2010
V pohode, dík 🙂 Každopádne to nebolo zámerom môjho príspevku.
Chcel som len povedať, že Vladislavove denáre H-602 (hlavne tie, čo boli viditeľne strieborné), ktoré som mal možnosť vidieť mali postavu sv. Ladislava vyobrazenú podobne ako na dukátoch (proporcionálne).
A Saracénov denár sa ikonograficky podobá skôr na tento Pohrobkov.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.