Zaregistrován
12. 6. 2012
no neviem ci to je Pohrobok, na denári jasne vidieť "w" a len Vladislav I. si písal "Wladis-lai", Pohrobok len "Ladislai" a taktiež mám iné svätoladislavské denáre Pohrobka, ktoré vyzerajú ináč
Zaregistrován
24. 3. 2010
Neviem teraz, či hovoríš o mojej alebo o tvojej minci. Na mojej práveže vôbec nie je jasne vidieť, či je pred "L" iba "M" alebo"M W". Určoval som to nejaký ten rok späť a pamätám si, že som to skúmal a porovnával dosť dlho. Je tam dvojráz a to miesto je bohužiaľ nedorazené. Je možné, že som sa zmýlil a teraz si fakt nie som určením istý. Budem musieť znovu pohľadať túto značku u jedného alebo druhého panovníka a znova porovnať.
Zaregistrován
12. 6. 2012
pisal som o tej mojej, ze tam vidiet "W", to by sa pri Pohrobkovi asi neocitlo a Pohrobkove denare s motivom sv. Ladislava boli trochu vacsie (aspon tie co mam, resp. presli mi rukami alebo tie co som videl v inych rukach) 😃
Zaregistrován
24. 3. 2010
Oživím zapadnutú tému...denár so značkou I-h, ktorú Pohl nepriraďuje žiadnej mincovni. Hlinka tvrdí v publikácii o Bratislavskej mincovni, že je to Bratislava. Myslím, že môže mať v tomto prípade pravdu.
Pokúšam sa fotiť mince s novým foťákom. Dúfam, že toto foto je lepšie ako moje staré výtvory...🙂
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
fotka dobra, pokud mas dostatecne rozliseni, nahravej avers a revers zvlast, vysledkem bude vetsi foto a hezci pokoukani.
no a mince, moc pekna. ale Ty jine ani nemas😃
Zaregistrován
25. 4. 2007
Sigur, ty to vieš, ale pre ostatných ešte doplním. Denáre , značka I-h sa našli v počte 22 ks v Čataji.
A ako vždy, samozrejme pekná minca, gratulujem.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Predpokladám, že Bratislava to naozaj bude, po smrti Žigmunda sa tam v pohode mincovalo a je isté, že značka I h je paštekárska...
Zaregistrován
17. 10. 2012
Ahojte, prikladam denar Jagelonca na rozbehnutie zaprasenej temy🙂
Mincovna Buda?😋 Značka: B-P
Obrázky:
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
15. 7. 2007
jo, nevidel bych na tom nic spatneho, podle Pohla 141-6, Buda, rok 1442.
Zaregistrován
17. 10. 2012
diki Oliver za presne urcenie. Podla Huszara je to 605, ale rok tam nevidim, cize si mi pomohol🙂
satestsat12@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.