Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
17. 8. 2010
U toho druheho grose bych si podle toho mala co je videt tipnul na typ XIII.e.
Zaregistrován
6. 11. 2010
Znovu jsem si groš prohlédl, abych se kdyžtak opravil, ale naopak musím trvat na typu č.1 nebo maximálně 2 a to nejen na základě koruny (lilie je jasná - starý tvar z dob Jiříka z Poděbrad), ale i na základě lva, především jeho hlavy (teď to vidím zřetelněji na větší obrazovce, v telefonu jsem to tak neviděl) - nízko posazená malá kebule.
Takže nejenže na tom trvám, ale dokonce jsem ochoten znovu vsadit třeba lahev vína 😁 😈
Obrázky:
Zaregistrován
17. 8. 2010
Tak ten kousicek koruny/lilie ktery je videt me tedy moc nepresvedcil. Hlava lva je pravda uz trochu padnejsi argument. Ale klidne se vsadim - pokud bys nabidl treba demizon burcacku - ja na oplatku vsadim 7micku Buska z Velhartic nebo Hradni svicu - zalezi co preferujes:)...
Zaregistrován
6. 11. 2010
Tak kontrolní otázka, jaký jiný typ Vladislavových grošů (kromě těch nejstarších prvních) má podobnou korunu jaká se vyskytuje na groších Jiříka z Poděbrad?
S tou sázkou asi padla, bo bych ani Buška ani Svíci za boha nepozřel 😁
Zaregistrován
15. 7. 2007
mozna to bylo mysleno tak, ze ten kdo vyhraje, nemusi to vypit (nejlip na ex 😈 😈 😈 )
Zaregistrován
6. 11. 2010
Jo tak do takových hazardních her typu ruských rulet bych asi nešel😃
Zaregistrován
25. 4. 2007
Hurley, xjert01, vďaka za komenty, na podložný lístok si zrejme napíšem obe určenia s poznámkou podľa Hurley typ č.1 nebo maximálne č. 2 a podľa xjert01 typ XIII.e😃
Zaregistrován
17. 8. 2010
Tu XIII.e si nepis to je blbost, ta hlava odpovida tem prvnim typum. Ja jsem pouze tvrdil, ze z koruny/lilie neni nic moc videt...
Zaregistrován
17. 8. 2010
Hurley: uz se prosim konecne rozhodni zda to bude ta Svica nebo Busek!:)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.