Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
1. 8. 2010
Ahojte. Poradíte mi s určením?
Ak by mal niekto záujem určite ich vymením za drobné mince Leoplda I.
Ďakujem.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
9. 6. 2010
Osobně bych si je určil následovně:
Hásková V.a/4, XI.a/28, XV.a/1(nebo2)
... ale určitě bych si je zde zde nechal ověřit bo ruku do ohně bych za to nedal. Takže co na to odborníci? 😉
Zaregistrován
1. 8. 2010
Aj tak ďakuje.
Doma mám len "Chaurovu zbierku" a podľa toho som to triafal len približne.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
30. 5. 2009
1) VII.a/2
2) XI.a/28
3) XV.a/2
Když nejde o život, tak jde o h..no
http://cnspg.cz
Zaregistrován
7. 2. 2011
Prosba. Mám možnost koupit tyto dvě mince. Nesbírám, jen bych je chtěl zařadit pro ukázku do sbírky. Foceno v polních podmínkách. V první řadě mě zajímá cena
a pak určení. Nejsou určeny k dalšímu prodeji. Doplním jen pozn. z papírku k 1 minci - Has. I. a I3. Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
u toho grose to je blbost, je to tzv. srdickovej, to muze byt nejdrive XI.h nebo XII.d ci XII.e.
druhy je tusim hessensky gros Ludvika, napr. neco takoveho: http://www.medievalcoinage.com/saurma/someoldcoins.org/saur/1/1099.htm
cena - u toho vladislava plytky relief, ale zrejme pujde presneji urcit, takze 3-4 stovky by snad mohly byt ok. ten hessenak - v posledni dobe se jich ukazuje vic, dojem nic moc, pokud to mas na ukazku, das-li za nej vic jak 2-3 stovky, budes zbytecne utracet za neco, co neocenis. stav je dost mizerny.
Zaregistrován
7. 2. 2011
oliver děkuji. Zůstanu u svých medailí.
Zaregistrován
15. 7. 2007
jen si nech poradit jeste od nekoho jineho, u me se rika, ze ceny podcenuju😃 pravda je, ze ja bych proste vic nedal, pokud bych nesel po necem vylozene konkretnim. pokud to nekdo sbira vylozene na varianty a ma na to prachy, tak je mozny, ze da vic. jenze pro nekoho, kdo to ma na ukazku to urcite neni spravne reseni.
u Vladislava se notoricky ukazuji 2-3 typy, ktere uz doslova a do pismene nikdo nechce a obcas jsou i velmi pekne. to je idealni reseni na ukazku.
hessensky gros je sice fajnuvka a v peknem stavu je videt i pres tisicovku, ale to neni tento pripad a ze by to zase byla vylozene typicka ukazka evropske grosoviny se rict taky neda. pokud chces neco takoveho, porid si bezny misenak, to je vedle prazskeho grose "typicka" ikona grosoviny v stredoevropskem kontextu a slusny (v mnohem lepsim stavu nez ten hessen) opet lze mit za par stovek (pozor, v soucasne dobe se i trapne bezne misenaky v prumernych stavech nesmyslne preplaceji, nekupovat na aukru).
Zaregistrován
17. 8. 2010
Ty ceny od olivera jsou podle me adekvatni.
Zaregistrován
7. 2. 2011
Ještě jednou děkuji. Vydržel jsem bez nich dosud a snad se dostanu k lepším.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.