Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
23. 11. 2011
Tak po určitých peripetiích se podařilo získat tento zajímavý kousek z konce vlády, Hásková XXIVa./? Jak určit podrobněji, ornament nad lvem odpovídá spíše typu 5
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ano XXIV. a, tuto opisovou variantu Hásková neuvádí, jestli už je někde jinde nevím, nejsem teď doma tak tu nemám literaturu. Je to v podstatě kombinace líce XXIV. a/1 a rubu XXIV. a/5
Zaregistrován
23. 11. 2011
Díky, takto jsem si ho popsal, jen tě poprosím, jak budeš mít chvíli čas, zkoukni mi prosím ty čtyři mince výše, dík P
Zaregistrován
7. 10. 2006
petr1596 napsal/a:
- Xc/4 = z těch fotek pořádně nerozpoznám korunu, ale asi ano
- IIa/5 = II. a určitě, ale podle čeho usuzuješ, že je mezi SS tečka, když mezera mezi nimi není doražena?
- IXc/3 = souhlas; je zajímavé, že Hásková má bez rozdílu stejnou opisovou kombinaci i u IX. c/6
- Vb/3 = X. c/2, var. vertikálně otočená L (ale těmi L si nejsem z těch špatných fotek jistý)
Obecně musím říci, že si se dost pohoršil s těmi fotkami😞
Zaregistrován
23. 11. 2011
Nechtělo se mi na světlo a mám teď jiné žárovky, ok, polepším se, díky za určení!
Zaregistrován
10. 8. 2011
Zdravím, obracím se na vás jako na profíky v oboru, jelikož jsem si zde nakoupil své první grošáky, ale zjišťuji, že je snazší koupit groš oproti literatuře, která je asi tak za tři groše 😃 . Potřebuji proto otypovat šest kousků. Plus hned využiji příspěvku - a pokud by měl někdo literaturu od paní Háskové k Jagelloncům (na které se zřejmě díky prvnímu kupu zaměřím), pište prosím na můj e-mail.
Cituji foto z příspěvku v jiné sekci napsal/a:
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Pokud chceš určit ty PG co nejpřesněji, musíš poskytnout kvalitní fotky jednotlivých mincí, aby byly vidět potřebné detaily. Z takovýchto hromadných fotek je určení vždy bez záruky, navíc si nemíním kazit oči ...
Zaregistrován
10. 8. 2011
Pak tedy budu muset počkat, až zase vykoukne slunko. Pokud by někomu nevadili tyto fotografie, byl bych rád.
Zaregistrován
6. 11. 2010
A sluníčko ne a ne vykouknout, co? Jak se daří na jižním pólu?🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.