Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
7. 10. 2006
Sháním kvalitní fotku lva typu Hásk. VIII. Potřebuji ji ke zhotovení kresby do svého článku. Nemáte někdo ve sbírce nějaký pěkný kousek? Díky.
Zaregistrován
23. 11. 2011
Jednu slušnou tam má teď v aukci Aurea, budeš jí muset koupit! Já mám nic moc...
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ano, na ten PG jsem se díval, ale domnívám se, že to mají špatně určené, neb je to zcela jistě lev typu XI.
Zaregistrován
23. 11. 2011
Aj, díval jsi se i na ostatní, jestli jim to aspoň trochu sedí? Některé vypadají hezky...
Zaregistrován
7. 10. 2006
Chyb v určení tam mají mnoho!
Zaregistrován
17. 8. 2010
Na urceni se asi nema cenu koukat, grosu Vladislava i dalsich panovniku tam ale tentokrat maji hodne a mezi nimi i zajimave kousky...bude to boj:)...
Zaregistrován
6. 7. 2009
Ohledně typu VIII. bych asi požádal muzeum v Táboře. V Táborském pokladu by mělo být 35ks, i když některé s různými anomáliemi.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ano, v nejhorším je zkusím oslovit. I když v knize jsem se díval, že i tam mají VIII. typ několikrát určený špatně. Ostatně u vyobrazených mincí tam mají určeno špatně mnoho grošů. To jen ukazuje, jak je Háskové typologie špatně zpracovaná, respektive kresby i fotky v příloze jsou na nic, takže pak dochází k mnoha omylům
Mám tu teď ohledně toho rozpracovaný jeden dílčí článek, pro který právě potřebuji kvalitní fotky některých typů pro zhotovení lepších kreseb.
Zaregistrován
20. 7. 2007
kacuro napsal/a:
........ To jen ukazuje, jak je Háskové typologie špatně zpracovaná, respektive kresby i fotky v příloze jsou na nic, takže pak dochází k mnoha omylům
......
jo jo je to tak
poslal jsem ti jeden kousek - mám to určené jako VIII a4
Zaregistrován
7. 10. 2006
Tak toto je VIII přesně jak je na kresbě v typologii. Zajímavé ovšem je, že na fotce na konci knihy vypadá úplně jinak ... Jako by to byla jiná mince.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.